1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP görüşmelere devam edecek: “Her türlü ihtimal var”
CTP görüşmelere devam edecek: “Her türlü ihtimal var”

CTP görüşmelere devam edecek: “Her türlü ihtimal var”

CTP PM sona erdi. Toplantının ardından basına açıklama yapan Erhürman, PM’de herhangi bir karar alınmadığını ifade ederek, parti başkanları ile hızlı bir şekilde tekrar görüşeceklerini açıkladı.

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Parti Meclisi toplantısı sonrasında diğer parti liderleriyle “hızlı bir temas turu yapacaklarını” açıkladı. Erhürman “her türlü ihtimal var” dedi.

Erhürman: “Birkaç gün daha temaslarda bulunacağız. 48 saat çok yoğun geçecek hızlı şekilde temaslarımızı yapacağız. Eğer hükümet kuramazsak da görevi iade edeceğiz. Uzatmayacağız” diye konuştu.

CTP lideri Tufan Erhürman, “Tüm partilerle temas yapacağız ancak planladığımız bunun heyetler halinde resmi ziyaret düzeyinde olması değildir, başkanlarla konuşmak ya da bir araya gelmek olabilir” dedi.

CTP PM toplantısından sonra basına açıklama yapan Erhürman, PM’de herhangi bir karar alınmadığını ifade ederek, parti başkanları ile hızlı bir şekilde tekrar görüşeceklerini açıkladı.

Erhürman, ziyaretlerin heyetlerle ve resmi bir şekilde değil, hızlı bir temas olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Parti Meclisi’nde ilk tur görüşmelerin genel değerlendirmesini yaptıklarını belirten Erhürman, “Siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerde partiler temas kurmaya hazır olduklarını söylemişlerdi. Parti Meclisi’mizden bu yönde yetki istedim” dedi.
 

Oy birliğiyle birkaç gün daha hükümeti kurabilmek için temasların devam etmesi yönünde karar aldıklarını ifade eden Erhürman, “Birkaç gün daha temaslarda bulunacağız. 48 saat çok yoğun geçecek hızlı şekilde temaslarımızı yapacağız. Eğer hükümet kuramazsak da görevi iade edeceğiz. Uzatmayacağız” ifadelerini kullandı.

Ersan Saner’in “UBP ancak kendisi domine edecekse böyle bir çalışmanın içinde yer alabilir” açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Erhürman, “UBP ile görüşmemizde böyle bir konu gündeme gelmedi. Hükümeti kurma görevi bizde ve biz de bu doğrultuda görüşme yapıyoruz. Ersan Saner’in açıklamasına saygım var ama şuan hükümet kurma görevi bizde” diye konuştu.

Geniş tabanlı hükümet kurma olasılığına dair bir soru üzerine Erhürman, “UBP’nin gün içinde yaptığı açıklamaların geniş tabanlı bir hükümet içinde yer almayacaklar anlamına geliyorsa ve TDP'nin açıklamaları da bu yönde ise doğal olarak ortadan kalmıştır” şeklinde cevapladı.

Erhürman hızlandırılmış temaslara cuma başlayacaklarını belirtti.

“Her türlü ihtimal var” var diyen Erhürman, “geniş tabanlı bir hükümete ihtiyaç duyulduğu açıktır. Bunu yoklamaya devam edeceğiz. Başka ihtimaller de varsa onları da değerlendireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 4658 defa okunmuştur