1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ABD'den 'barış' mesajı
ABDden barış mesajı

ABD'den 'barış' mesajı

Küçük, “Artık barış zamanı gelmiştir hatta geçiyor. Buradan bir kez daha Rum tarafına barış elimi uzatıyorum. Gelin 2013’ü çözüm yılı yapalım”

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, Washington’dan Güney Kıbrıs'a barış çağrısı yaptı. Küçük, “Artık barış zamanı gelmiştir hatta geçiyor. Buradan bir kez daha Rum tarafına barış elimi uzatıyorum. Gelin 2013’ü çözüm yılı yapalım” dedi.
Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin çalışma yemeğinde konuşan Başbakan, uluslararası toplumu ise Güney Kıbrıs'ı bir an önce masaya dönme konusunda ikna etmeye çağırdı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan İrsen Küçük Washington’daki temasları çerçevesinde Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin düzenlediği çalışma yemeğine katıldı.
Asamble üyelerine yönelik bir konuşma yapan Başbakan, Kıbrıs sorununda gelinen aşamayı anlattı.

BASININ SORULARINI YANITLADI

Başbakan Küçük, çalışma yemeğinin ardından Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın gerçekleştireceği görüşmeden ne beklendiği yönündeki soru üzerine, “Görüşmede Rum tarafının masaya dönüp müzakerelere başlaması konusunda ABD’nin daha aktif rol oynaması konusunda mutabakat çıkmasını bekliyorum” dedi.

BAŞBAKAN KONGRE ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ


Başbakan İrsen Küçük, bu açıklamaları sonrasında Amerikan kongre üyeleri ile bir araya geldi.
Küçük, ayrı ayrı görüştüğü Hank Johnson, Ed Whitfield, Howard Coble ve Mark Meadows’a, Amerikan Kongresi’nde Kıbrıs Türkü’nün sesinin duyurulması konusunda yardımcı olmalarını istedi.
Başbakan Küçük Washington’daki temaslarını tamamlamasının ardından New York’a geçti.
(TAK)

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur