1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 10 yıl sonra yeniden
10 yıl sonra yeniden

10 yıl sonra yeniden

l KTFF Kıbrıs Kupası finalinde mücadele edecek Yenicami ve Mağusa Türk Gücü 10 yıl önce karşılaştıkları ve 2-1 Yenicami lehine tamamlanan final sonrası yeniden karşılaşıyor

A+A-

KTFF Kıbrıs Kupası finalinde bu akşam Yenicami ile Mağusa Türk Gücü karşılaşıyor

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından organize edilen KTFF Kıbrıs Kupası’nda final heyecanı bugün yaşanıyor. İlk turdan itibaren rakiplerini eleyerek finale kadar gelme başarısı gösteren Yenicami ile Mağusa Türk Gücü, bu akşam saat 19.00’da Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecekler. Bu önemli karşılaşmanın hakemliğini Savaş Tilki yapacak. Karşılaşmanın yardımcı hakemlikleri Ömer Doğru ve Hakan Gök yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Kerem Eran.

Beşer kez kazandılar
Bugün finalde karşılaşacak Yenicami ve Mağusa Türk Gücü, bu kupayı beşer kez kazanma başarısı gösterdiler. Yenicami son kupa finalini 9 yıl önce Küçük Kaymaklı ile oynarken bu finalde 2-1 mağlup olarak kupaya uzanamadı. Mağusa Türk Gücü ise 10 yıl önce Yenicami ile oynadığı kupa finalini 2-1 kaybederek kupayı rakibine kaptırdı.

Yenicami’nin 12, MTG’nin 8’inci finali
1956 yılından bu yana oynanan, eski adı ile Federasyon Kupası, şimdiki adı ile KTFF Kıbrıs Kupası’nda Yenicami 12 kez final oynama başarısı gösterirken bu finallerin 5 tanesini kazandı. Mağusa Türk Gücü daha önce 8 kez final oynama başarısı gösterirken, kupaya 5 kez uzandı. Her iki takım finallerde daha önce 2 kez karşılaştı. 1961 yılında oynanan finalde Mağusa Türk Gücü rakibini 2-1 yenerek kupayı kazanırken, 2003 yılında Yenicami rakibini aynı skorla mağlup etti ve kupaya uzanan taraf oldu.

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur