1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlılar tutuksuz yargılanacak
Zanlılar tutuksuz yargılanacak

Zanlılar tutuksuz yargılanacak

Esentepe’deki 28 gram ağırlığında 500 Euro’luk uyuşturucu meselesi tamamlandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne- Esentepe’de 22 Ekim’de narkotik ekipleri tarafından bir evde tespit edilen 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde meselesiyle ilgili tutuklanan yabancı uyruklu zanlılar A.M.Z.B ve A.D teminata bağlanarak serbest bırakıldı. 500 Euro karşılığında alınan söz konusu maddeyle ilgili tutuklanan ve ek tutukluluk süreleri dolan zanlılar A.M.Z.B ve A.D., ‘uyuşturucu alma, verme ve tasarruf’ suçlarıyla bağlantılı olarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor’u mahkemede tanık olarak dinletti.

28 gram hintkeneviri

Polis memuru Zor, 17 ila 22 Ekim tarihleri arasında Esentepe’de meydana gelen ‘uyuşturucu alma, verme ve tasarruf’ suçlarıyla bağlantılı olarak zanlılar A.M.Z.B ve A.D.’nin tutuklandığını anımsattı.

Zanlı A.M.Z.B.’nin tasarrufunda yaklaşık 28 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Zor, zanlının meseleyle ilgili gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi.

Zanlı A.D.’nin de gönüllü ifade verdiğini söyleyen Zor, zanlının içerisinde hintkeneviri olan 2 adet sigara içtiğinin belirttiğini aktardı.

İkisi de yabancı uyruklu öğrenci

Polis memuru, meseleyle ilgili zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlı A.M.Z.B’nin Ürdün uyruklu, zanlı A.D.’nin ise Belarus uyruklu olduğunu belirterek, her ikisinin 24 yaşında ve bir üniversitede öğrenci olduklarını ifade etti. Zor, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Teminata bağlandılar

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise bu tür suçların giderek ve korkutucu bir şekilde artış gösterdiğini belirterek, zanlılarla ilgili soruşturmanın tamamlandığına vurgu yaptı. Zanlılar A.M.Z.B ve A.D.’nin davalarında hazır bulununcaya dek yurt dışına çıkışlarını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmelerine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmelerine direktif verdi. Yargıç, ayrıca, zanlı A.D.’nin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına, zanlı A.M.Z.B’nin ise 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur
İlgili Haberler