1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 500 Euro’ya UYUŞTURUCU
500 Euro’ya  UYUŞTURUCU

500 Euro’ya UYUŞTURUCU

Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri, Girne’de bir eve düzenledikleri operasyonda 30 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi, olayla ilgili isimlerinin baş harfleri A.M.Z.B ile A.D tutuklandı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri, Girne’de bir eve düzenledikleri operasyonda 30 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi, olayla ilgili isimlerinin baş harfleri A.M.Z.B ile A.D tutuklandı.

Polis yapılan soruşturmada uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin 500 Euro karşılığında Esentepe’den alındığının tespit edildiğini açıkladı, olayla ilgili bir kişinin arandığı ifade edildi.

Girne Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan zanlılar aleyhinde 3’er günlük tutukluluk kararı alındı.

Arama yapıldı…

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memurunu mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis memuru, yeminli şahadet vererek bulguları aktardı.

Polis memuru, narkotik ekipleri tarafından zanlılara ait ikametgah içerisinde önceki akşam saat 18.30 ila 19.40 saatleri arasında arama yapıldığını söyledi.

Yapılan aramada zanlı A.M.Z.B’ye ait yatak odası içerisinde yastığın altında ağzı kilitli şeffaf poşet içerisinde 30 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan metal öğütücünün tespit edildiğini dile getiren polis memuru, her iki zanlının da suçüstü gereği tutuklandığını belirtti.

Polis memuru, zanlı A.M.Z.B’den yapılan soruşturmada söz konusu maddeyi 17 Ekim tarihinde Esentepe’den 500 Euro karşılığında alındığının tespit edildiğini de açıkladı.

1 kişi aranıyor

Zanlıların olayla ilgili gönüllü ifade verdiğini dile getiren polis memuru hafta sonu olması nedeniyle ele geçirilen maddenin laboratuara gönderilemediğini belirtti.

Meseleyle ilgili aranan bir şahsın olduğunu da aktaran polis memuru, zanlıların serbest kalması halinde aranan şahsa etki edebileceğini bu nedenle de 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede aktarılan olgular ışığında ise Yargıç, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


 

Basına saldırı!

 

Duruşma öncesinde Girne Kaza Mahkemesi’nde hareketli dakikalar yaşandı.

Zanlıların mahkemeye getirilmesiyle dün sabah ‘uyuşturucu’ davasını takip eden YENİDÜZEN Gazetesi Muhabiri Ayşe Güler ile Havadis Gazetesi Devrim Demir zanlı yakınlarının saldırısına uğradı.

Polis tarafından tutuklanarak, mahkemeye çıkarılan zanlılar A.M.Z.B ile A.D’nin duruşmasını izleyen gazetecilerin fotoğraf çekmesi engellenmeye çalışıldı.

Defalarca gazeteciler tarafından uyarılan Y.A.A, sözlü tehditler savurmayı sürdürerek, Havadis Gazetesi Muhabiri Devrim Demir’in fotoğraf makinesini zarara uğrattı.

Basına saldırı olayının ardından gazetecilerin şikayeti üzerine zanlı yakını Y.A.A gözaltına alındı.

Y.A.A bugün ‘kasti hasar’, ‘uygunsuz tavır ve hareket’ suçlamasıyla Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.


 

Gazeteciler Birliği: “Haber alma özgürlüğüne çirkin saldırı”

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, olayla ilgili açıklama yaptı, yaşananları kınadı.

KTGB dün sabah Girne Kaza Mahkemesi’nde uyuşturucu davasını takip eden Yenidüzen Gazetesi Muhabiri Ayşe Güler ile Havadis Gazetesi Muhabiri Devrim Demir’in zanlı yakınları tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.
KTGB Başkanı Sami Özuslu, yaptığı açıklamada, gazetecilerin haber takibi sırasında maruz kaldığı saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, yaşananları kınadı. 
Kamu görevi yapan basın mensuplarının görevlerini yapmaları için gerekli ortamın sağlanması gerektiğine de dikkat çeken Özuslu, polisin daha sıkı güvenlik önlemi alması için çağrıda bulundu.
 

 

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler