1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çevre Dairesi ‘temizledik’ dedi, kirlilik sahile vurdu
Çevre Dairesi ‘temizledik’ dedi, kirlilik sahile vurdu

Çevre Dairesi ‘temizledik’ dedi, kirlilik sahile vurdu

Çevre Dairesi Müdürü’nün ‘Benzini tamamen topladık’ açıklamasına karşın, benzin kalıntılarının sahile vurduğu ortaya çıktı.

A+A-

 



Kalecik Körfezi’nde, ALPET’e ait tesislerde yaşanan  ve tonlarca yakıtın denize boşaldığı çevre felaketinin ardından Çevre Dairesi Müdürü’nün ‘Benzini tamamen topladık’ açıklamasına karşın, benzin kalıntılarının sahile vurduğu ortaya çıktı.

Yenidüzen


Kalecik Körfezi’nde, ALPET’e ait tesislerde yaşanana ve tonlarca yakıtın denize boşaldığı çevre felaketinin ardından Çevre Dairesi Müdürü’nün ‘Benzini tamamen topladık’ açıklamasına karşın, benzin kalıntılarının sahile vurduğu ortaya çıktı.
Kıbrıs Time Haber Portalı’nda dün yayınlanan fotoğraf, iki ton benzinin dahi denizde neden olacağı kirliliği gözler önüne serdi.

Ünlüsoyer ‘ne denizde ne kıyıda kirlilik’ var demişti
Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer önceki gün yaptığı açıklamada, Salı gecesi denize sızan benzinin çarşamba günü itibarıyla temizlendiğini, yapılan denetimlerde de deniz yüzeyinde ve kıyıda herhangi bir kirlilik ve tahribat görülmediğini kaydetmişti.

Kıyı simsiyah, katran…
Çevre Dairesi Müdürü’nün ‘kirlilik yok’ açıklaması yanı sıra, basınla bölgeden deniz fotoğrafları da paylaşılmıştı. Kıbrıs Time’a dün yansıyan fotoğrafın ise İskele Boğazı’ndaki işletme sahipleri tarafından gönderildiği ve Çevre Dairesi’nin bu görüntüyü görmemezlikten gelmesine tepki gösterildiği belirtildi.
Çevre Dairesi’nin Kalecik'ten başlayarak İskele Boğazı sahilindeki siyah katran tabakasını görmemezlikten geldiğine vurgu yapıldı.

Çevreciler ‘tehlikeye dikkat çekmişti’
Kalecik’te yaşanan felaketin ortaya çıkmasının ardından müdahalenin geç yapıldığına işaret eden Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir,  bu gecikmelerden dolayı ciddi felaketlerin yaşanabileceğine işaret etmişti.
1 Litre benzinin denizde yaklaşık 14 Mil yayılabileceğini ifade eden Sahir, 2 Bin Litre benzine müdahale için geç kalınan her dakikanın hayati olduğunun da altını çizmişti. En küçük vakada bile nasıl bir panik yaşandığının göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Sahir, yaşanan olayın kurulmak istenen diğer tesislerin ne derece riskli olduğu konusunda bir ders olarak kabul edilmesi gerektiğine işaret etmişti.

Fotoğraflar: Levent ÖZADAM

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur