
Yorgancıoğlu net konuştu
Yorgancıoğlu, "İlgili şirket Çıkarma Plajı'ndaki kiracılarla görüşmesin. Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu görüşmeyeceğiz. Orayı devretmeyeceğiz"
YENİDÜZEN gazetesinin bugün manşetine taşıdığı 'Çıkarma'ya' otel mi?' haberi Mecliste gündem oldu.
Konu ile ilgili Meclis Genel Kurul toplantısında konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, "İlgili şirket Çıkarma Plajı'ndaki kiracılarla görüşmesin. Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu görüşmeyeceğiz. Orayı devretmeyeceğiz" dedi.
“VAKKAS ALTINBAŞ BAŞVURUDA BULUNDU ANCAK KONU YÖNETİM KURULU GÜNDEMİNDE DEĞİL”
Bu arada Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter Yavuz Çıkarma Plajı’nın devredildiğiyle ilgili basında çıkan haberleri üzerine yazılı açıklama yaptı.
Benter açıklamasında, “Sözkonusu gayrimenkul halen İdaremiz ve Tori Ltd. tarafından Bakanlar Kurulu onayı ile akdeylenen 30 yıllık kira sözleşmesi tahtında Tori Ltd.’nin tasarrufunda bulunmaktadır. Herhangi bir devir işlemi bu konuda bugün itibarıyla söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Vakkas Altınbaş’ın ve başka diğer kişi ve şirketlerin ilgili yeri devralmak için Vakıflar İdaresi’ne başvurduğunu ve mevcut kira sözleşmesinin ve protokollerin değerlendirilmesinin hukukçuların gündeminde olduğunu belirten Benter, konunun Yönetim Kurulu’nun gündemine ise gelmediğini kaydetti.
Tori Ltd ile Vakıflar İdaresi arasında 30 yıllık kira sözleşmesinin, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığına da işaret eden Benter, herhangi bir devrin ya da yeni şartlar belirlenmesi konusunun Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu ve Bakanlar Kurulu onayına tabi olduğunu hatırlattı.
Benter daha uzun süreli kiralamaların sadece Meclis tarafından onaylanabileceği bilgisini vererek konunun İdare Yönetim Kurulu gündeminde olmadığını tekrarladı.
(YD/TAK)
YENİDÜZEN'in bugünkü haberi için TIKLAYINIZ

















