1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDK Türkiye şampiyonu
YDK Türkiye şampiyonu

YDK Türkiye şampiyonu

Ülkemizde gerçekleşen okullararası atletizm müsabakalarında başarılı olan okullar, Türkiye’de yarışt

A+A-

Atletizmde ülkemizde başarılı olan okullar Kayseri’de Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda yer aldı

Ülkemizde gerçekleşen okullararası atletizm müsabakalarında başarılı olan okullar, Türkiye’de yarıştı. Yakın Doğu Koleji, elde ettiği 576 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Bu yıl Kayseri’de düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda ülkemiz okulları hem başarılı sonuçlar hem de rekorlar elde edildi. Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen ilk gün yarışlarında yüksek atlamada yıldız bayanlarda yarışan Şht. Turgut Ortaokulu sporcusu Buse Savaşkan 1.58 metrelik atlayışıyla Türkiye şampiyonu olurken yeni yıldızlar okul rekorunu da 1.55’den 1.58’e yükselterek yeni rekorun sahibi oldu. Ödüllerini Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile birlikte Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Genel Koordinatör Muharrem Or takdim etti.
Cenk kendi rekorunu kırdı
Ülkemizde gerçekleşen liseli gençler atletizm elemeleri ve finallerinde 100 metre rekoru kıran Yakın Doğu Koleji sporcusu Turan Cenk, kendisine ait rekoru geliştirdi. Cenk, 11.56’lık derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu ve yeni yıldızlar rekorunu elektronik derecesini de kırmış oldu. Eski rekor 11.57’lik derece ile kendisine aitti. 100 metre yıldız bayanlarda yarışan Levent Koleji sporcusu Havva Hüdan 13.37’lik derecesi ile Türkiye dördüncülüğüne ulaştı. Yüksek atlama küçük erkeklerde ise Lefke İstiklal İlkokulu sporcusu Azat Etkü 1.44 metrelik atlayışı ile türkiye beşincisi oldu.

YDK Türkiye şampiyonu
Yarışlarda Yıldız erkeklerde Yakın Doğu Koleji erkeklerde Türkiye şampiyonluğuna 576 puanla ulaştı. Diğer Temsilcimiz  Şht. Turgut Ortaokulu 16. sırada yer alırken kızlardaki temsilcimiz Canbulat Özgürlük Ortaokulu ise takım olarak 14.sırada yer aldılar.

Yıldız Erkek Takım Sıralaması
1.KKTC Yakın Dogu Koleji (576 puan)
2.Tekirdağ Çorlu Ortaokulu (556 puan)
3.Eskişehir Şehit Ali Gafvar (548 puan)

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur