1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanıncaya kadar serbest kalacak
Yargılanıncaya kadar serbest kalacak

Yargılanıncaya kadar serbest kalacak

Lapta’da bakıcı olarak çalıştığı evde, ev sahibine ait 15 bin 200 TL değerinde ziynet eşyalarını sirkat ettiği iddia edilen Nepal uyruklu Muna Sapkona tutuklandı.

A+A-


Didem MENTEŞ

Lapta’da bakıcı olarak çalıştığı evde, ev sahibine ait 15 bin 200 TL değerinde ziynet eşyalarını sirkat ettiği iddia edilen Nepal uyruklu Muna Sapkona tutuklandı. 5 5 Mayıs’ta çaldığı eşyalardan bir tanesini kuzenine hediye eden ve polisin tespiti üzerine “yerde buldum” savunmasını yaptığı ileri sürülen zanlı Sapkona dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara ve Savunma Avukatı Ayşe Öztabay mahkemede hazır bulundu. Savcı, meselenin tahkikat memuru Mustafa Meren’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Meren, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

15 bin 200 TL değerinde
Polis memuru Meren, zanlının 5 Mayıs 2013 tarihinde “müstahdem tarafından sirkat” suçuyla ilgili olarak tutuklandığını aktardı. Lapta’da Gizem Adıgüzel’e ait evde bakıcı olarak çalışan zanlının, Gizem Adıgüzel’e ait 15 bin 200 TL değerindeki ziynet eşyalarını sirkat ettiğini aktaran polis memuru, bu eşyalardan bir erkek kolyesini kardeşinin çocuğuna hediye ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Zanlının söz konusu ziynet eşyasını yerde bulduğunu iddia ettiğini söyleyen Mustafa Meren, zanlıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını aktardı. Meren, zanlının ülkede çalışma izniyle bulunduğunu, daimi bir adresi bulunmadığını ancak daimi bir adres edineceğini söylediğini aktardı. olayla ilgili tahkikatın tamamlandığını belirten polis memuru, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatla serbest
Yargıç Şerife Katip Kır, polis memurunun şahadetini ve İddia Makamı’nın da taleplerini dikkate alarak, zanlıyı yargılanıncaya kadar teminata bağladı. Kır, zanlının yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslime etmesine direktif vererek, 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur