1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Varoğlu istifasının nedenini açıkladı
Varoğlu istifasının nedenini açıkladı

Varoğlu istifasının nedenini açıkladı

İstifa gerekçesiyle ilgili ‘yorum yapmak istemediğini’ ifade eden KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, Elcil’in ‘istifayı basından duydum’ sözleri üzerine açıklama yaptı.

A+A-

Meltem SONAY
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Güven Varoğlu, önceki gün görevinden istifa etti, önce istifa gerekçesiyle ilgili ‘yorum yapmak istemediğini’ ifade eden Varoğlu, Elcil’in ‘istifayı basından duydum’ sözleri üzerine açıklama yaptı.
Şehit Tuncer İlkokulu Müdürlüğü görevinin yanı sıra, 7 yıldır da KTÖS Başkanlığı görevini sürdürdüğünü ifade eden Güven Varoğlu, daha randımanlı çalışabilmek adına sendika Yürütme Kurulu’ndan ‘sendika profesyonelliği için açılım’ talebinde bulunduğunu ama bunun kabul görmemesi üzerine istifa ettiğini açıkladı.
TAK muhabirine açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise, sendika yönetiminin genel başkanın istifasını basından duyduğunu belirtti.

Varoğlu: “Talebim reddedildi”
7 yıllık görevinin ardından, böyle bir talepte bulunduğunu belirten Varoğlu, talebini yazılı olarak da ileterek dikkate alınmasını istediğini ancak önümüzdeki akşam talebinin reddedildiği öğrendiğini aktardı.
Sendika yönetimi ile siyasi bir ayrışma veya başka bir sorun yaşanmadığını da ifade eden Varoğlu, Genel Sekreter Şener Elcil’i birkaç kez aramasına karşın görüşme imkanları olmadığını, istifasını duyurduktan sonra görüştüklerini kaydetti.
“Olayları istifa noktasına getirmemek lazım…”
Bir sendika başkanının istifasının, toplumu da ilgilendiren bir konu olduğu için istifasını basın yoluyla paylaştığını belirten Varoğlu, istifasını gün içinde (dün) yönetime de sunacağını ifade etti.
Varoğlu, “Olayları istifa noktasına getirmemek lazım… Yönetim Kurulu’na da saygım sonsuz, onların değerlendirmesi de çok önemli” şeklinde konuştu.

‘Yönetim Kurulu Başkanlık için yeniden seçim yapar…’
Güven Varoğlu, boşalan Başkanlık için izlenecek prosedürle ilgili de bilgi verdi. Varoğlu, Yönetim Kurulu’nun boşalan başkanlık görevi için yeniden seçime gideceğini belirtti.

“Başkanlık görevinden istifa ettim…”
Varoğlu isitifasını şu cümlelerle duyurmuştu:
“2007 Yılından itibaren büyük bir onurla sürdürmekte olduğum KTÖS Genel Başkanlığı görevinden bugünden itibaren istifa ettiğimi, yönetim kurulu üyeliği görevime ise devam ettiğimi kamuoyu ile paylaşırım."Öğretmen çıkarları ile toplum çıkarları iç içedir, birbirinden ayrılamaz" ilkesi ile hareket eden ve Kıbrıslı Türklerin toplumsal varoluş mücadelesinde çok önemli bir görevi bulunan sendikamızın bu yöndeki mücadelesi devam edecektir.”

Elcil: “Başkanın istifasını basından öğrendik... Sürpriz oldu”
TAK muhabirine açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise, sendika yönetiminin genel başkanın istifasını basından duyduğunu belirtti.
Sendika Başkanının istifasını normalde 30 kişiden oluşan sendika Yönetim Kurulu’na sunması gerektiğini dile getiren Elcil, başkanın, okul ve sendikada yoğunluk yaşadığını bildiklerini fakat kendileri için bu kararı basından duymanın sürpriz olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
Etiketler : ,