1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Üniversiteliler uluslararası platformda yarışacak”
“Üniversiteliler uluslararası platformda yarışacak”

“Üniversiteliler uluslararası platformda yarışacak”

Üniveristeler Spor Federasyonu Başkanı Beyhan Gürgöze, 1. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Spor Oyunları’nda amaçlarının üniversite gençliğini uluslararası platforma taşımak olduğunu açıkladı

A+A-

Necmi Belge

Geçtiğiimz yıl KKTC’nin gözlemci üye olarak kabul eden Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın programında yer alan 1. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Spor Oyunları 15 Nisan 2013 tarihinde start alıyor.
Konu ile ilgili olarak, YENİDÜZEN’e konuşan Üniveristeler Spor Federasyonu Başkanı Beyhan Gürgöze, amaçlarının üniversite gençliğini uluslararası platforma taşımak olduğunu açıkladı.
Gürgöze devamla, bu tür organizasyonları rehber edinirken, sporu bir araç olarak kullanıp, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında organizayonlarla üniversite gençliğini farklı ülkelerin gençleri ile buluşturmayı düşündüklerini söyledi.

2 buçuk milyon TL Türkiye’den
Organizasyonun mali portresi olan 2 buçuk Milyon TL’nin Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacağını ifade eden Gürgöze, KKTC’deki organizasyonun da Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayeside  gerçekeleşeceğini belirtti.
Gürgöze, dünyada ilk defa düzenlenecek bu organizasyona ev sahibi KKTC dahil, Türkiye, Azerbeycan, Kazakistan, Pakistan ve  Afganistan Üniversiteleri takımlarının yer alacağı altı ülkenin katılacağını açıkladı.
Spor oyunlarının 15-20 Nisan 2013 tarihleri arasında yer alacak oyunların  Tenis, Masa Tenisi, Satranç, Badminton, Güreş, Atletizm, Yüzme ve Futsal branşlarında 570 sporcunun katılımı ile yapılacağını açıklayan Gürgöze, kafilelerin Girne Acapulco Otel’de konuk edileceklerini belirtti.

Açılış seremonisi 16 Nisan’da
Gürgöze programa göre,  kafilelerin 15 Nisan 2013 tarihinde Kuzey Kıbrıs’a geleceklerini, 16 Nisan sabah yapılacak teknik toplantının ardından, saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda açılış seremonisinin yapılacağını ifade etti.
Açılış seremonisinden sonra, salon futbolu karşılaşmasının yapılacağını dile getiren Gürgöze,   17-18-19 Nisan 2013 tarihleri arasında müsabakaların söz konusu sekiz federasyonun himayelerinde yapılacağını söyledi.

Sekiz değişik parkur
Müsabakaların sekiz değişik parkurda yapılacağını belirten Gürgöze Federasyonları kortlarında tenis, Acapulco Resort Otel’de satranç, Atatürk Spor Salonu’nda güreş, Atletizim Lefkoşa parkurunda 5000 metre kadın, 10,000 metre erkek, yüzme 1000 m.1500 erkek, Girne Kalesi parkurunda 1000 metre  Kadın, 1500 metre erkek, Girne Ertuğrul Apakan Salonu’nda Futsall, Girne 23 Nisan İlkokulu’nda Masa Tenisi ve UKÜ Arena’da da Badminton müsabaklarının yapılacağını açıkladı.
Gürgöze, müsabakların sona ereceği 19 Nisan 2013 günü sonunda, ödül töreninin ve gala yemeğinin Girne Acapulco Otel’de yapılacağını ve kafilelerin 20 Nisan 2013 günü Kuzey Kıbrıs’tan ayrılacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur