1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuksuz yargılanacaklar
Tutuksuz yargılanacaklar

Tutuksuz yargılanacaklar

Girne’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda ikametgâhında uyuşturucu madde bulunan A.Y. ve aynı evde tespit edilen B.S.  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

 

Girne’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda ikametgâhında uyuşturucu madde bulunan A.Y. ve aynı evde tespit edilen B.S.  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, 6 Nisan tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir Polis ekibi tarafından huzurda bulunan zanlı A.Y’nin kalmakta olduğu Dağyolu/Girne adresindeki ikametgâhında mahkeme emri ile zanlı A.Y. ve B.S.’nin huzurlarında yapılan aramada; İkametgâhında çeşitli uyuşturucu madde veya kalıntılarına ve zanlı A.Y’nin aracında yapılan aramada ise aracın orta üst kısmında gözlük bölümünde sigara içindeki folyo kâğıdında yaklaşık 1 gram Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmış olup zanlıların suçüstü tutuklandıklarını belirtti.

Polis zanlı A.Y’nin gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde yatak odası içerisinde bulunan Methamfetamin ve Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi 5 Nisan tarihinde zanlı B.S’den aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis meselenin tahkikatının tamamlandığını belirterek ilerde davalarında hazır olmalarını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi,  zanlıların ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, birer kefilin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve 100 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur
Etiketler : ,