1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Tek eksiğimiz insani eğitim”
“Tek eksiğimiz insani eğitim”

“Tek eksiğimiz insani eğitim”

TBF Eğitim Kurulu Başkanı Kamil Uzun, son yaşanan ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylardan sonra sporda rekabet, galip gelme ve profesyonellik eğitimlerini verirken insani eğitim kısmını eksik verdiklerini söyledi

A+A-

Kamil Uzun, “KKTC Basketboluna verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz” diyerek, spor eğitimindeki tek eksikliklerinin insani eğitim kısmı olduğunu vurguladı

Kıbrıs Türk Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Antrenör Gelişim Semineri’ne konuk eğitimci olarak katılan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Kurulu Başkanı Kamil Uzun, Arca Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Konuk başkan, Türkiye Basketbol Federasyonu ile KKTC Basketbol Federasyonu arsındaki ilişkilerin çok iyi bir seviyede olduğunu ve KKTC Basketboluna verdikleri desteğin artarak devam edeceğini söyledi. Kamil Uzun, ülkemiz basketbol federasyonundan gelen her türlü talebi muhakkak değerlendirdiklerini ve yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Şu anda katıldığı eğitim seminerinin Türkiye Genelinde yapılacak seminerlerle birlikte değerlendirilip programa konduğunu söyleyen Uzun, burada olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
KKTC’deki yetenekli gençlerin belirlenip Türkiye’deki kulüplerin alt yapılarına nasıl gönderilebileceği sorusuna, şu anda ülkemizdeki alt yapı sporcularının Türkiye’deki turnuvalarda gösterdikleri performanslara göre bazı kulüplerin alt yapılarına davet aldıklarını ancak yetenekli sporcuları belirleyebilmek için sporcu taraması yapılmadığını belirtti. Yetenekli sporcuları bulmak için şu anda Türkiye’de bile yeteri kadar tarama yapılmadığını söyleyen Uzun, yine de eskiye oranla bu konuda da büyük yol aldıklarını sözlerine ekledi.
Kamil Uzun, son zamanlarda Türkiye’deki sporla ilgili şiddet olaylarında bir artış olduğunu söyledi ve “sporda rekabet, galip gelme ve profesyonellik eğitimlerini verirken, insani eğitim kısmını eksik veriyoruz” dedi. Sporda kazanmanın olduğu gibi kaybetmenin de olacağını ve bunun hem sporcu, hem yönetici hem de taraftarlarca hoş görü ile karşılanması gerektiğini bilhassa belirtti.

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur