1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tanınmamak için kadın kılığına girdi…
Tanınmamak için kadın kılığına girdi…

Tanınmamak için kadın kılığına girdi…

Mağusa’da 5 işyerine girerek hırsızlık yapan zanlı Okay Öztürk dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-


Mağusa’da 3 markete, 1 büfeye ve Sosyal Sigortalar Dairesi’ne girerek hırsızlık yapan sabıkalı zanlı Okay Öztürk dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Bina açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından dolayı mahkemeye çıkarılan zanlı Öztürk, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Etek giyip başörtüsü taktı…
Olayın tahkikat memuru Vedat Bilginaylar, zanlı Okay Öztürk’ün 15 Nisan tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren Sebze Meyve isimli işyerinin camını kasten ve kanunsuz olarak kırarak içeri girdiğini ve 380 TL sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının ayni gün tespit edilerek tutuklandığını belirten Bilginaylar, zanlının olayda kullandığı tahta saplı keser ile bir miktar para bulunduğunu açıkladı. Bilginaylar, zanlının söz konusu suçu işlerken yüzünün tanınmaması için etek giyip başörtüsü takarak kadın kılığına girdiğini ve konu kıyafetlerin zanlının tasarrufunda bulunduğunu belirtti.

Diğer suçlarını da itiraf etti…
Vedat Bilginaylar, Okay Öztürk’ün bu suçla beraber daha önceden işlediği “Bina açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlarını da itiraf ettiğini belirterek, zanlının gönüllü ifade verdiğini söyledi. Bilginaylar, zanlı Öztürk’ün 27 Mart – 6 Nisan tarihlerinde Surlariçi’nde Hüseyin Öksüzoğulları’na ait isimsiz büfeye girerek toplam 796 TL ile 3 karton sigara, 8 Nisan tarihinde Emine Tamavcı’nın işletmeciliğini yaptığı Doruk Market’e girerek 1500 TL para ile 20 paket sigara, 8-9 Nisan tarihinde ise Tamer Karakaşlı’nın işletmeciliğini yaptığı Karakaşlı Market’e girerek 20 TL ve 1 adet dizüstü bilgisayar sirkat ettiğini açıkladı. Bilginaylar, ayrıca zanlı Öztürk’ün 8 Nisan tarihinde Mağusa Sosyal Sigortalar Dairesi’ne hırsızlık amacıyla girdiğini ancak hırsızlık yapamadan kaçtığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Bilginaylar, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Okay Öztürk’ün tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2736 defa okunmuştur