1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TAK'a oyçokluğu ile onay
TAKa oyçokluğu ile onay

TAK'a oyçokluğu ile onay

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 3 milyon 630 bin TL’lik Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı oyçokluğuyla onaylandı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 3 milyon 630 bin TL’lik Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı oyçokluğuyla onaylandı.  

TAK bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Arif Albayrak, TAK çalışanlarının sıkıntılarının ele alınarak çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Albayrak, BRT’nin bu ülkenin en  partizan  kurumu haline geldiğini ifade ederek, kurumun eski müdürlerinden Özer Kanlı’nın da aynı türden senaryoların kurbanı olduğunu söyledi.
Arif Albayrak, BRT’nin gece gündüz ülkenin kültürünü  dış dünya ile buluşturmaya yönelik yayın yapması gerektiğini vurguladı.


ÖZGÜRGÜN
Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de eleştirilere verdiği yanıtta,  göreve geldiği zaman TAK’ın eski bir yasası olduğunu, bu nedenle ilgili tüm tarafların katkısıyla çağdaş güzel bir yasa hazırlandığını söyleyerek, yeni yasayla demokratik bir ortam kurulduğunu söyledi.
Özgürgün,  böyle bir yasa yapıldığı için mutlu ve gururlu olduğunu ancak, bunun değerinin bilinmemesinin ise üzücü olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından 3 milyon 630 bin TL’lik Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı oyçokluğuyla onaylandı.  (TAK)

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
Etiketler : ,