1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Şurası fiyasko ile başladı
Spor Şurası fiyasko ile başladı

Spor Şurası fiyasko ile başladı

XI. Spor Şurası’nın oluşumuna ilk tepki KTOEÖS’dan gelirken, şuraya katıldığı anons edilen TC Büyük Elçisi Halil İbrahim Akça’nın katılmadığı gözlemlendi

A+A-

ÜYELERİN ÜÇTE BİRİ İLGİ GÖSTERDİ... Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde start alan XI. Spor Şurası fiyaskolarla başladı. 300’e yakın genel kurul üyesi bulunan spor şurasına 100’e yakın katılımcının katılması, bunun ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu gösterdi.

 PROTESTOLAR... Spor Şurası açılışına davet edilen Başbakan İrsen Küçük ve UBP temsilcisi Turgay Avcı açılışta yer almadı. Muhalefet parti temsilcilerine genel kurul sırasında konuşma hakkı verilmemesine tepki gösteren CTP temsilcisi Arif Albayrak ve TDP temsilcisi Cemal Özyiğit salonu terk etti

 

Necmi Belge - Hüseyin Kıral


Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen Xl. Spor Şurası fiyaskolarla başladı. 300’e yakın genel kurul üyesi bulunan, şura genel kuruluna 100’e yakın kişinin katılması olayın ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu gösterirken, genel kurula Başbakan İrsen Küçük ve UBP temsilcisi Turgay Avcı katılmamaları hükümet kanadının da şuraya ne kadar ciddi yaklaştığını gösterdi.
Spor Şurası genel kurul oluşumu sırasında muhalefet parti temsilcilerine de konuşma hakkı verilmemesine tepki olarak CTP temsilcisi Arif Albayrak’ın ve TDP temsilcisi Cemal Özyiğit salonu terk etti. DP temsilcisi Tükmen Sencer ise kurulların oluşumu sırasında konuşarak yetkilileri protesto edip salondan ayrıldı.
30 Mayıs 2013 tarihine kadar sürecek olan Spor Şurasında, oluşturulacak komisyonlar çalışmalarını yapacak, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyeleri seçimi yapılacak.

Şura konuşmalarla başladı
Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği XI.Spor Şurası dün, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde start aldı.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şura Doğal Divan başkanı Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın yaptığı, Divan Kurulu’nda Çelen Oben, Özlem Bendeşan başkan yardımcılıklarına, Meliz Örtunç ile Rana Hastunç da sekreterliklere seçildi.
Sinevizyon gösterisinden sonra Divan Kurulu’nun oluşmasının ardından, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Nusret Gökçen ile Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu konuşmalarını yaptı.

Atasayan: “Spor Ambargosuna karşı mücadelemiz sürecek”
Xl. Spor Şurası Genel Kurulunda ilk konuşmayı Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan yaptı.
Mutlu Atasayan, üç yılda bir gerçekleşen ve ülke sporunun gelişmesine yön veren Spor Şurasının önemine dikkat çekerken, ülkemize uygulanan insanlık dışı spor ambargoları ile de mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.
Atasayan, uluslararası organizasyonlarda yarışma fırsatı bulan bazı geçlerimizin aldıkları sonuçlara bakıldığı zaman gençlerimizin ne kadar başarılı olduklarını belirtirken, önümüzde ki günlerde ülkemizde Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Dünya Global Teakwando Şampiyonası’nın yapılacağının belirtti.

Savim: “Xl. Spor Şurası kararlarının takipcisi olacağız”
Bakan Mutlu Atasayan’ın ardından konuşma hakkı verilen KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim, şuranın ülke sporunun gelişmesini sağlaması açısından önemini belirtti.
Savim Xl. Spor Şurası’nda alınacak olan kararların ülkemiz için yeni bir rota ve yeni bir yol haritası çizeceğinin altını çizerken alınan kararlarında uygulanabilmesi için yetkilileri takip edeceklerini ve onları kararları uygulamaya zorlayacaklarını belirtti.

Eroğlu: “Çıkacak sonuçların ülkemiz gençliğine yararlı olmasını dilerim”
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen Xl. Spor Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, şurada çıkacak sonuçların ülke sporuna ve sporcusuna yayarlı olması temennisinde bulunurken, spor’un bir toplum için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, sporun toplumsal yararlarının yanında, ulusları da birbirlerine yakınlaştırdığını ve birleştirdiğini belirtti.
Eroğlu, dünya devletlerinin ülkemize uyguladığı spor ambargosunun insan haklarına aykırı olduğunu ve bunun bir suç olduğunu belirtirken, dünya spor örgütleri de bu suça alet olduklarından dolayı faaliyetleri ve sporun ruhuna yakışmamasından dolayı suçlu olduklarını söyledi.

Siyasi parti temsilcileri tepki koydu
Xl. Spor Şurası genel kurulunda davetli oldukları halde konuşma hakkı verilmeyen siyasi parti temsilcilerinden CTP temsilcisi Mağusa Milletvekili Dr. Arif Albayrak ve TDP genel sekreteri Cemal Özyiğit salonu terk ederken, DP Genel Başkan Yardımcısı Türkmen Sencer komitelerin oluşumu sırasında şura ile ilgili eleştirisini yaptı.
Sencer,  Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gereksiz yere birçok harcama yaptığını, bu harcamaların spor tesislerine yapılması halinde, ülkede tesisi sorunun da çözülebileceğini dile getirdi ve Şura’yı protesto ettiğini söyleyerek salonu terk etti.

Bu haber toplam 1708 defa okunmuştur