1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siber: “İlgili yazıları göndereceğiz, uygulamasını takip edeceğiz”
Siber: “İlgili yazıları göndereceğiz, uygulamasını takip edeceğiz”

Siber: “İlgili yazıları göndereceğiz, uygulamasını takip edeceğiz”

Meclis’ten Komite’nin ‘Çıkarma Plajı’nın sit alanı ilanı tavsiye kararı’na destek…

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, Dr. Sibel Siber Başkanlığındaki Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi’nin, Yavuz Çıkarma Plajı’nın Tarihi Sit Alanı İlan Edilmesi konusundaki OYBİRLİĞİ KARARINI gündemine aldı.

Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi’nin kararı, Meclis iradesi tarafından da destek gördü, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da bu yönde adım atılacağını ifade etti.

Tüm partiler destek belirtti…

Meclis’te temsil edilen her partiden birer temsilcinin söz aldığı Meclis Genel Kurulu’nda, tüm partiler Yavuz Çıkarma Plajı’nın Tarihi Sit Alanı İlan Edilmesi konusundaki oybirliği ile alınan tavsiye kararına destek belirtti.

Siber: “İlgili Bakanlık ve dairelere yazı göndereceğiz, uygulamasını takip edeceğiz”

Cumhuriyet Meclisi ve Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi Başkanı Dr. Sibel Siber, Meclis’in komitenin oybirliği kararını desteklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siber, “Geç kalınsa da böyle bir kararın alınması hiç alınmamasından iyidir. Meclisin iradesinin net olduğunu tutanaklara geçmesi bakımından vurgulamak istiyorum. Bizde ilgili Bakanlık ve dairelere yazı göndereceğiz, uygulamasını takip edeceğiz” şeklinde konuştu.


 

Tavsiye kararıyla ilgili her partiden bir milletvekilli 5 dakikalık söz aldı.

ERHÜRMAN HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA İSTEDİ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, konunun ilk gündeme gelişinde, 49 yıllık kiralamanın söz konusu olduğunu ve Cumhuriyet Meclisi’nin onayına sunulacağını ancak daha sonra Meclis’in gündeminden çekildiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu’nda buranın 30 yıllığına kiralanmasının gündeme geldiğini ve milletvekillerinin Meclis’in gündeminden çekilmesini eleştirdiklerini anımsatan Erhürman, Meclis’te konunun Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirileceğinin söylendiğini ancak Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını kaydetti. Erhürman, bu durumu eleştirdi.

“MECLİS KARARI UYGULANACAKSA KİRALAMA İPTAL EDİLMELİ”

Meclis’in Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi’nin aldığı karar uygulanacaksa Çıkarma Plajı’nın kiralanma kararının iptal edilmesi gerektiğini belirten Erhürman, bu konuda hükümetten açıklama beklediklerini söyledi.

Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararına karşı olduklarını belirten Erhürman, Kültür Komitesi’nin aldığı kararı desteklediklerini ve hükümetten açıklama beklediklerini vurguladı.

ANGOLEMLİ: “HALKIN TEMSİLCİSİ MECLİS’İN KARARINA SAYGI DUYULMALI”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Çıkarma Plajı’yla ilgili gelişmelerin parlamenter sistemin akmasa damlar çalıştığının göstergesi olduğunu, yürütme, yasama ve yargının ayrı olması gerektiğini söyledi.

Angolemli, halkın temsilcisi olan Meclis’in, Yavuz Çıkarma Plajı’nın sit alanı içerisine alınması gerektiğine karar vermesinin önemli olduğunu belirterek, parlamenter sistem yerine oturmayınca huzurun sağlanamayacağını belirtti.

Meclis’e saygının öne çıkarılması gerektiğine işaret eden Angolemli, herkesin halkın kararına saygı duyması gerektiğini vurguladı.

ARABACIOĞLU: “GEÇ KALINDI”

DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Kültür Komitesi’nin aldığı kararın geç alınmış bir karar olduğunu belirterek bu kararın yıllar önce alınmış olması halinde son dönemde yaşananlara gerek kalmayacağını belirtti.

Farklı ülkelerdeki uygulamalara örnekler veren Arabacıoğlu, öneri niteliğiyle alınan bu kararın arkasında duracağını kaydederek bu kararın alınmasından dolayı teşekkür etti.

PİLLİ: “KARARI SONUNA KADAR DESTEKLERİM”

UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, alınan kararı sonuna kadar desteklediğini belirterek, Yavuz Çıkarma Plajı’nın toplum için önemine değinerek sit alanı ifadesinin neleri kapsadığını anlattı.

Pilli, bunca yıldır ihmal edilmiş bu alanın halkın istekleri doğrultusunda koruma altına alınacak olmasının önemli bir karar olduğunu kaydetti.

ATAOĞLU: “ÇALIŞMALARI SÜREÇ İÇİNDE PAYLAŞACAĞIZ”

Daha sonra söz alan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sit alanı ilan edilmesi için karar alınan alanın bir kısmının zaten 2005 yılında 30 yıllığına kiralandığını öğrendiklerini ve bu belgeleri talep ettiklerini, ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde yapılacak çalışmaların ardından bir karar verileceğini söyledi.

2005 yılında kiralanan alanla son dönemde kiralanmasına itiraz edilen alanın farklı olduğuna işaret eden Ataoğlu, bu bölgede yapılan tüm çalışmaların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Çıkarma Plajı’nı ziyaret edecek kişilere tarihi anlatacak bir düzenlemeyle hizmete sunulması gerektiğini dile getiren Ataoğlu, çalışmaları süreç içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

 

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler