1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Sanat Engel Tanımaz”
“Sanat Engel Tanımaz”

“Sanat Engel Tanımaz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den fotoğraf yarışması:

A+A-

 

 

Kuzey Kıbrıs Turkcell engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek, ayrıca engellilere yönelik empatiyi artırmak amacıyla “Sanat Engel Tanımaz” ismi altında fotoğraf yarışması düzenliyor.
İki ayrı kategoride yer alacak yarışmaya son katılım tarihi 13 Nisan olarak açıklandı. Yarışmanın seçici kurul başkanlığını, tanınmış fotoğraf sanatçımız Hasan Hüseyin yapacak

Kuzey Kıbrıs Turkcell, engellilerin ülke içindeki başarılarını yansıtmak ve bu alandaki bilinci geliştirmek amacıyla “Sanat Engel Tanımaz” başlığı altında bir fotoğraf yarışması düzenliyor.
Yarışma ile engellilere yönelik tüm bireylerdeki empatiyi artırmak ayrıca engellilerin yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek de amaçlanıyor.
Yarışma sonunda sergi ve fotoğraf satışlarından elde edilecek gelirin Ortopedik Özürlüler Derneği çatısı altında kurulacak “Sanat Engel Tanımaz” tiyatro ve fotoğrafçılık kursları için kullanılacağı duyuruldu.

Yarışma iki kategoride

Yarışma, “Engelsiz Yürekler” ve “Denizleri Aşan Engelsiz Sporcular” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor.
Birinci kategoride, “Kıbrıs'ta engelli olmak, engelleri sevgiyle aşmak” teması öne çıkarılırken; ikinci kategori Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın konu edileceği maç ve antrenman fotoğraflarına ayrıldı.

Tüm sanatçılara açık

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, yarışmanın amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçılarına açık olduğu duyuruldu.
Her katılımcının toplamda en fazla dört eserle katılabileceği yarışmaya dair şu teknik bilgiler verildi:
“Yarışmaya gönderilen eserler iki ölçü ile yarışmaya katılabilirler.  Maksimum ölçü: uzun kenarı 100 cm, kısa kenarı 70 cm geçmeyecek; minimum ölçü uzun kenarı 40 cm, kısa kenarı 30 cm ölçülerinde olacak ve 4 mm fotoblok üzerine basılı ve sergilenmeye hazır şekilde gönderilecektir.  Ayrıca eserler bir CD/DVD’ye kaydedilerek de Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkez Ofis, Bedrettin Demirel Caddesi Salih Mecit Sokak, No.1, PK 883 Lefkoşa/KKTC adresine ulaştırılacak.”

Son katılım tarihi: 13 Nisan

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Sanat Engel Tanımaz” başlığı altında düzenlediği yarışmaya son katılım tarihinin 13 Nisan 2013 olduğu duyuruldu.
Seçici Kurul’un 14-15-16 Nisan tarihlerinde yapacağı değerlendirme sonrasında, sonuçların 18 Nisan’da açıklanacağına da dikkat çekildi.
Yarışmaya katılan eserler, daha sonra çeşitli sergilerle de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yarışma şartnamesine Kuzey Kıbrıs Turkcell’in www.kktcell.com resmi web sayfasından ulaşılabileceği de duyuruldu. Yarışmanın seçici kurulu ve ödüller de önümüzdeki günlerde açıklanacak. (yd)

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur