1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyon YDÜ
Şampiyon YDÜ

Şampiyon YDÜ

Hentbol Büyük Bayanlar final serisi üçüncü maçında rakibi Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni 20-16 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi, seriyi 2-1’e taşıyarak şampiyonluğunu ilan etti

A+A-

Sedat Kılıç

Kıbrıs Türk Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınlar Ligi dün akşam oynanan final serisi üçüncü karşılaşma ile sona erdi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanan final serisi 3’üncü karşılaşması tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) bir ara 8-2 öne geçtiği karşılaşmanın ilk devresini 10-9 önde kapattı. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine oranla çok daha üstün bir oyun ortaya koyan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) karşılaşmayı 20-16 kazanarak 2012 – 2013 Hentbol Büyük Kadınlar Ligi Şampiyonu oldu. Bu arada Yakın Doğu Üniversitesi’nin gol kraliçesi oyuncusu Havva Bolat karşılaşmanın stresine dayanamadı ve ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
Karşılaşma sonunda ilk 3 sırayı kazanan takımlara ödüllerini Hentbol Federasyonu Başkanı Ozan Beysan ve diğer federasyon yetkilileri takdim etti.

DAÜ: Ayşe, Ayşe Mullacuma, Doğaç, Şerife, Cansın, Makbule, Ayşe
YDÜ: Çağla, Şerif, Sabire, Çiler, Havva Bolat, Rukiye, Havva Erek
İlk yarı: 10 – 9
Maç skoru: 16 - 20

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur