1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte paraları piyasaya sürdüler!
Sahte paraları piyasaya sürdüler!

Sahte paraları piyasaya sürdüler!

Güzelyurt, Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da piyasaya birçok 200 TL’lik sahte banknot süren Tülay Bal, Abdülmutallip Bal ve Alev Alas, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Güzelyurt, Girne ve Lefkoşa’da piyasaya birçok 200 TL’lik sahte banknot süren zanlı Tülay Bal, Abdülmutallip Bal ve Alev Alas’ın Mağusa’da da 4 iş yerinden sahte paralarla alış veriş yaptıkları ortaya çıktı. Güzelyurt, Girne ve Lefkoşa’da aleyhlerine başlatılan tahkikatın bitmesinin ardından Mağusa Polis Müdürlüğü’ne teslim edilen zanlı Tülay Bal, Abdülmutallip Bal ve Alev Alas, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte banknotları tedavüle sürme” ve “Sahtelarlıkla mal temini” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı kardeşler 5 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

4 iş yerinden sahte paralarla alışveriş yaptılar…
Olayın tahkikat memuru Mehmet Kortaç, zanlı Tülay Bal’ın 14 Mart 2013 tarihinde Türkiye’den tasarrufunda sahte olduğunu bildiği halde 200 TL’lik sahte banknotlarla KKTC’ye geldiğini belirtti. Zanlı Tülay Bal’ın, kardeşleri olan zanlı Abdülmutallip Bal ve Alev Alas ile birlikte 19 Mart tarihinde Mağusa’ya geldiklerini belirten Kortaç, zanlı Tülay Bal’ın tasarrufunda bulundurduğu 200 TL’lik sahte banknotları çeşitli yerlerde tedavüle sürerek sahtekarlıkla para ve mal temin ettiğini açıkladı. Kortaç, zanlı Tülay Bal’ın sözlü beyanında 4 iş yerine sahte para verdiğini söylediğini belirterek bu iş yerlerinin araştırılacağını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kortaç, zanlıların 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Tülay Bal, Abdülmutallip Bal ve Alev Alas’ın tahkikat maksatları bakımından 5’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2058 defa okunmuştur