1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanlığı’ndan SES YOK
Sağlık Bakanlığı’ndan SES YOK

Sağlık Bakanlığı’ndan SES YOK

2002 yılından beri toplanan tüm verilerin silinmesiyle ilgili açıklama yapmayan Bakanlık, akıllarda soru işareti bıraktı.

A+A-

Didem MENTEŞ


Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yaşanan teknik arıza nedeniyle geçmişe dönük tüm verilerin kaybolması, hastaları mağdur ederken, konuyla ilgili olarak Sağlık bakanlığı sessizliğini koruyor.
2002 yılından beri toplanan tüm verilerin silinmesiyle ilgili açıklama yapmayan Bakanlık, akıllarda soru işareti bıraktı. 
Hastalara ait eski tahliller ve tetkikleri içeren tüm verilerin geri dönüşümü sağlanması çok uzun zaman gerektiren sistemde, Sağlık Bakanlığı’nın “yedekleme” programı uygulamaması da vatandaşın mağduriyetinin devam etmesine neden oldu.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rifat Siber ise YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada eski kayıtların silinip silinmediği konusunda bilgi sahibi olmadığını, yeni otomasyon sisteminin modül modül devreye girdiğini açıkladı.
Hastanede yaşanan ihmalkarlığa rağmen Yataklı Tedavi Kurumlar Dairesi Müdürü Dr. Ahmet Ulutekin, 28 Mart günü YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “gerekli tedbirlerin alındığını” söylemişti. Geçmişe dönük tüm verilerin silindiğini doğrulayan Ulutekin, teknik uzmanların sorunu çözemediğini aktarmıştı.

Siber: “Kayıtlarla Sağlık Bakanlığı ilgileniyor”
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rifat Siber, bilgisayar sistemiyle ilgili bilgilerin merkezde toplandığı, arızayla ilgili hafıza durumunun ne olduğunu bilmediğini belirtti. Yeni otomasyon sistemnin kurulduğunu ve 15 gündür çalışma yapıldığını aktaran Siber, modül modül sistemin devreye girdiğini söyledi. Kısa bir süre önce poliklinik ve laboratuar gibi aciliyet gerektiren bölümlerde hastalardan yeniden kayıt alınmaya başlandığını aktaran Dr. Siber, eski kayıtların silinip silinmediği konusunda bir bilgisi sahibi olamadığını, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığının ilgilendiğini açıkladı.

Ulutekin, doğrulamıştı
Yataklı Tedavi Kurumlar Dairesi Müdürü Dr. Ahmet Ulutekin konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşmuştu. 28 Mart tarihli haberde, Dr. Ahmet Ulutekin, cihazın Ankara’ya, oradan da İstanbul’a gönderildiğini ancak sisteme geri dönüş yapılamadığını belirtmişti. İvedi bir şekilde yeni bir sistemin kurulduğunu ifade ve bilgilerin yüklenmeye başlandığını aktaran Ulutekin, gerekli tedbirlerin alındığını, tahlillerinse durmadığını açıklamıştı.
Ulutekin, kart arızasından dolayı yaşanan sıkıtını ardından Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’deki teknik uzmanların sorunu çözme çalışmalarından sonuç elde edilemediğini vurgulamış, yeni sisteme İlaç Eczacılık Dairesi ve personel girişlerinin yapıldığını belirtmişti.
Bazı yazıcılarda sorun yaşandığını ve bu nedenle tahlil sonuçlarının bir süre verilemediğini belirten Dr. Ulutekin, onların da giderildiği söylemişti.

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur