1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özyiğit “Dondurulan müzakere sürecinin yeniden başlamalı”
Özyiğit  “Dondurulan müzakere sürecinin yeniden başlamalı”

Özyiğit “Dondurulan müzakere sürecinin yeniden başlamalı”

Özyiğit: “Kıbrıs’ta çözümsüz geçen her günün tüm Kıbrıslıların zararına”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs’ta çözümsüz geçen her günün tüm “Kıbrıslıların” zararına olduğunu savunarak, dondurulan Kıbrıs müzakere sürecinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu. TDP’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ta erken, adil ve kalıcı bir çözümün tüm Kıbrıs’ın yararına olacağını belirten ve çözüm yönünde her iki tarafın da somut adımlar atmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Özyiğit, “Müzakereler biran önce başlamalı ve erken ve kalıcı çözümün yolları derhal bulunmalıdır” dedi.
Müzakere sürecinin yeniden başlatılması ve mutlaka sonuca ulaşmak amacıyla görüşme yapılması gerektiğini dile getiren Özyiğit, 45 yıldır olduğunu iddia ettiği gibi, sonuç almak için değil de, sırf görüşmek için görüşme masasına oturulmasının abesle iştigal etmekten öte bir anlam ifade etmeyeceğini ve bu durumun da özellikle Kıbrıslı Türklerin zararına olacağını kaydetti.
“Kıbrıs Rum Lideri Anastasiadis’in seçim manifestosunda şahinleşmesi ve Rumlar’ın %75 oranında hayır demesini göz ardı edemeyeceklerini belirtmesi, kimseyi aldatmasın ve kimse başka hayallere kapılmasın” diyen Özyiğit, bugüne kadar Rum tarafında olan tüm seçimlerde adayların şahinleştiklerini, ancak, seçildikten sonra da masaya oturup kaldıkları yerden görüşmelere devam ettiklerini anımsattı.
Anastasiadis’in ‘zemin hazırlanmalı’ mesajını da dikkatle incelemek gerektiğini belirten Cemal Özyiğit, “Önemli olan görüşmelerin bir an önce sonuç alınması hedefiyle başlamasıdır. Her iki tarafın da samimi bir şekilde çözüm yönünde adım atmasıdır” dedi. 12. parseldeki hidro-karbon gazı ile petrol rezervlerinin çözüm sürecinde bir katalizör rol oynayabileceğini de belirten Cemal Özyiğit, “Gaz ve petrolün AB’ye taşınma yolu, taraflar arasında bir antlaşma zemini yaratabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Anastasiadis’in NATO’cu tavrıdır. Çözüm bulduk derken NATO şemsiyesi altına girmeyelim. Aksi takdirde kendimizi bir anda Akdeniz’in doğusunda kaynayan kazanın içinde bulabiliriz” diye devam etti. (tak)

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur