1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Özür"de de yoktu
Özürde de yoktu

"Özür"de de yoktu

Ejder Aslanbaba’nın devamsızlığına dair uyarı kararı ve Aslanbaba’nın “özür” yazısı okundu

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, ilk denemesinde nisap olmadığından dolayı toplanamadı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’in, saat 11.00’de ad okuma suretiyle gerçekleştirdiği yoklamada, nisaba ulaşılamadı.
Bunun üzerine oturuma 20 dakika ara verildi. Genel Kurul, saat 10.00’da başlaması gereken toplantısına, saat 11.30 sıralarında başlayabildi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’in başkanlığında ikinci denemesinde nisabı sağlayarak gündemindeki konuları görüşmeye başlayan Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak, Meclis toplantılarına katılmayan ve eksikliği bulunan UBP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba’nın, Meclis çalışmalarına neden katılmadığına ilişkin sunduğu mazeret ve özür yazısı okundu.

ASLANBABA BUNDAN SONRAKİ TOPLANTILARA KATILACAĞINI BİLDİRDİ

Ejder Aslanbaba, Meclis Genel Kurulu’na gönderdiği yazıda; genel kurul çalışmalarına, İngiltere’de öğrenim gören kızının okulu ile ilgili sorunları çözmek için İngiltere’de bulunmak zorunda olduğundan katılamadığını belirtti ve özür dileyip, bundan sonraki toplantıları aksatmayacağını kaydetti.


Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı, Aslanbaba ile ilgili aldığı karar çerçevesinde, bu yazıyı milletvekillerinin bilgisine getirdi ve milletvekillerinin meclis faaliyetlerine katılımlarının asli görevi olduğunu vurguladı. (tak)

Bu haber toplam 2105 defa okunmuştur