1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölü sayısı 299'a ulaştı
Ölü sayısı 299a ulaştı

Ölü sayısı 299'a ulaştı

Türkiye, Soma’da yaşanan maden faciası sonucu ölü sayısı 299'a yükseldi. Soma'da toplanan kalabalık bir gösterici grubuna polis plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti, olayda yaralananlar oldu.

A+A-

Türkiye, Soma’da yaşanan maden faciası sonucu ölü sayısı 299'a yükseldi.Ülkenin çeşitli kentlerinde maden faciası nedeniyle hükümet protesto edildi, Soma'da toplanan kalabalık bir gösterici grubuna polis plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti, olayda yaralananlar oldu.

Soma’da binler isyanda

Türkiye tarihinin en büyük maden faciasının dördüncü gününde Türkiye’nin dört bir yanında eylemler şiddetlenerek arttı. Maden faciasında yaşananları protesto etmek isteyen binlerce gösterici Soma başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde gösteriler düzenledi. Polis göstericilere TOMA, plastik mermi ve biber gazı ile karşılık verdi. Soma’da binlerce kişi faciayı protesto ederken çok sayıda polis de bölgeye gönderildi. Polis eyleme izin verilmeyeceği yönünde anons yaptı. Polisin anonsu şöyleydi: "Gerçek Somalılar gruptan ayrılın, müdahale başlatılacak...". Bu anonsun ardından, polis yürüyüş için toplanan grubu, basınçlı su, biber gazı ve plastik mermi kullanarak dağıtmaya başladı.  Polisin müdahalesi üzerine dağılan eylemciler ara sokaklara ve marketlere sığındı. Polis ara sokaklardaki eylemcilere müdahale etmeyi sürdürürken esnaftan bazı kişilerin de eylemcilere, "Sizi Soma'da istemiyoruz. Soma'ya gelmeyin artık' diyerek tepki verdiği görüldü.  Müdahaleden kısa bir süre sonra da polis bazı kişileri gözaltına almaya başladı. İki kişi eyleme katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Bu arada bir polis amirinin emrindeki çevik kuvvet polislerine, "İkna etmeye çalışın, ikna olmayanları gözaltına alın" dediği duyuldu. Eyleme katılan bir madenci ise, "Ben madende 284 kardeşimi kaybettim. Burada vatandaşa müdahale edeceklerine gitsinler arkadaşlarımızı kurtarsınlar" diyerek polise tepki gösterdi. Polis müdahale sırasında 7 kişiyi gözaltına aldı.

Ölü sayısı

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’daki maden faciasında ölenlerin sayısının 299’a yükseldiğini bildirdi. Yıldız, dün gece yarısı yaptığı açıklamada, ölenlerin sayısını 298 olarak açıklamıştı. Yıldız, bu sabah yaptığı yeni açıklamada, arama çalışmaları neticesinde bir kişinin daha cesedine ulaşıldığını ve böylece ölenlerin sayısının 299'a yükseldiğini belirtti.(yd-ajanslar)

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
Etiketler :