1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. New York caddeleri Rio'ya döndü
New York caddeleri Rioya döndü

New York caddeleri Rio'ya döndü

ABD'nin New York kentinde 29'uncusu düzenlenen geleneksel Brezilya Günü kutlamalarına yaklaşık 1,5 milyon kişi katıldı.

A+A-

 

ABD'nin New York kentinde 29'uncusu düzenlenen geleneksel Brezilya Günü kutlamalarına yaklaşık 1,5 milyon kişi katıldı.

Times Meydanı yakınındaki "Küçük Brezilya" adı verilen 25 blok üzerinde gerçekleşen etkinlikte, Brezilya müzik ve kültürel faaliyetlerinden örnekler sergilendi, ünlü sanatçılar konserler verdi. "Balada" adlı şarkısıyla dünyaca tanınan popçu Gusttavo Lima'ya özellikle kadın hayranları yoğun ilgi gösterdi.

Festival organizatörlerinin dağıttığı tişörtleri giyen seyirciler, konser alanını Brezilya bayrağının renkleri olan sarı, yeşil ve maviye boyadı.

Trafiğe kapatılan ve polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölge, Brezilya yemek ve el sanatlarının satıldığı fuar alanına dönüştürüldü.

Brezilya'nın bağımsızlığı dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. ABD genelinde 1 milyondan fazla Brezilyalı yaşıyor.

(AA)

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur