1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa’nın iki başkanı, ‘Avrupa Günü’nde buluştu
Lefkoşa’nın iki başkanı, ‘Avrupa Günü’nde buluştu

Lefkoşa’nın iki başkanı, ‘Avrupa Günü’nde buluştu

“Avrupa Günü” dolayısıyla bir araya gelen Lefkoşa’nın iki belediye başkanı Kadri Fellahoğlu ve Konstantinos Yorgacis, ara bölgede bulunan iki belediyeye ait binayı, iki toplumun diyaloğunun gelişmesi için ‘Dayanışma Evi’nin kullanımına verme kararı aldıkl

A+A-

ÖRNEK ADIM

“Avrupa Günü” dolayısıyla bir araya gelen Lefkoşa’nın iki belediye başkanı Kadri Fellahoğlu ve Konstantinos Yorgacis, ara bölgede bulunan iki belediyeye ait binayı, iki toplumun diyaloğunun gelişmesi için ‘Dayanışma Evi’nin kullanımına verme kararı aldıklarını açıkladı


Didem MENTEŞ

Lefkoşa Türk ve Lefkoşa Rum belediye başkanları örnek bir adım atarak, ara bölgedeki merkezlerini, iki toplumun kullanımına verdiklerini açıkladı.
Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Avrupa Günü’nde buluşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, örnek bir işbirliğinin ilk adımını attı.
Avrupa Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda konuşan belediye başkanları, Kıbrıs sorununun çözümü için işbirliği ve diyaloğun önemine işaret etti.
Her iki belediye başkanı konuşmalarının ardından, ara bölgede, belediyelere ait binayı “Dayanışma Evi”nin kullanımına vereceklerini söyledi, bu merkezdeki etkinliklerin adada barışa hizmet etmesi temennisini dile getirdi.

Yorgacis: “Boş binayı Dayanışma Evi’ne veriyoruz”

İlk konuşmayı Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, Avrupa Günü ve Dayanışma Evi’nin 2’inci yılını kutladı, AB projelerinden olan “meeting point”in önemine değildi.
Yorgacis, iki toplumun daha fazla yakınlaşması için Dayanışma Evi karşısındaki belediye binalarını, bu merkezin hizmetine sunacaklarını açıkladı. Bu yöndeki kararı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellaoğlu ile birlikte aldıklarını da anlatan Yorgacis, “İşbirliğimiz sürecektir” dedi.
Konstantinos Yorgacis, üç dilli lemonCY web sitesinin yayına başlamasının da barış gazeteciliğine ve ülkeye olumlu katkılar sunacağını ifade ederek, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’ne teşekkür etti.

Fellahoğlu: “Bu etkinlikler çözüme katkıda bulunsun”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise 9 Mayıs Avrupa Günü’nü ve Dayanışma Evi’nin ikinci yılını kutlayarak konuşmasına başladı.
Fellaoğlu, “YENİDÜZEN gazetemin de katkılarıyla hazırlanan üç dilli web sitesi LemonCY.ey bizler için ayrı bir anlam taşımaktadır, son derece önemli bir proje, yürekten kutlar ve başarılar dilerim” dedi.
Kıbrıs’taki iki toplumlu projelerin adayı barışa taşıması için son derece önemli olduğunu belirten Kadri Fellahoğlu, “Avrupa Günü’nde burukluğumuz, Kıbrıs’ın kuzeyinin Avrupa Birliği ailesi içinde henüz bir yer bulamamasıdır… Bunun için de Kıbrıs sorununun çözümü son derece önemlidir. Umarız, yakın bir gelecekte Avrupa Günü’nü, Kıbrıs sorununun çözümüyle birlikte kutlarız” şeklinde konuştu.
Fellahoğlu sözlerini, “Avrupa Günü’nün insanlara barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ayrıca iki belediye olarak Dayanışma Evi karşısında bulunan binamızı da, iki toplumlu etkinliklerin kullanımına veriyor, umarım ki örnek işbirliklerine ev sahipliği yapar” şeklinde tamamladı.

Bu haber toplam 1883 defa okunmuştur