1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS’tan sağlık çalışanlarına 24 saat yemek talebi
KTAMS’tan sağlık çalışanlarına 24 saat yemek talebi

KTAMS’tan sağlık çalışanlarına 24 saat yemek talebi

KTAMS, kamu sağlık çalışanları arasında adalet sağlanması adına 24 saat görevde olan tüm sağlık çalışanlarına yemek verilmesini talep etti.

A+A-

KTAMS, kamu sağlık çalışanları arasında adalet sağlanması adına 24 saat görevde olan tüm sağlık çalışanlarına yemek verilmesini talep etti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, konunun takipçisi olacaklarını, sağlık çalışanlarının hak ettikleri haklara ve çalışma koşullarına kavuşana kadar mücadelelerini de sürdüreceklerini vurguladı.

Açıklama şöyle:

“Pandemi sürecinde kendisinin ve ailesinin sağlığı büyük bir risk altında iken fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarının hizmetleri her türlü takdire şayandır.

İki yıldan beri pandemi sürecinin yükünü çeken sağlık çalışanları, vaka sayısının artması ve yetersiz personel nedeniyle uzun süre çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

KTAMS olarak, kamu sağlık çalışanları arasında adalet sağlanması adına 24 saat görevde olan tüm sağlık çalışanlarına yemek verilmesini talep ediyoruz.

Bu konuda ısrarlı olacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı belirtir, sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri haklara ve çalışma koşullarına kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız”.

Kamu-Sen: Sağlık Bakanlığı eşit davranmıyor

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan da, 24 saat görevde olan doktorlara verilen yemeğin hemşire ve sağlık çalışanlarına da verilmesini talep etti.
Atan, gerekli adımın atılmaması halinde, yasal ve hukuksal zeminde olmak koşuluyla grev dahil her türlü eylem yapacaklarını açıkladı.
Metin Atan yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 buçuk yıla yakın pandemi sürecinde fedakarca ailesinden, sosyal yaşantısından uzak kalarak, görev yapan hemşire ve sağlık çalışanlarına Sağlık Bakanlığı’nın eşit davranmadığını savundu. 
Metin Atan, bakanlığın, sağlıkta kaosa sürükleyecek adımlar atmaya devam ettiğini öne sürdü.
Sağlık çalışanlarına 3 yıla yakındır kıyafet bile temin edilemediğini ileri süren Atan, 24 saat görev alan doktorlara yemek verilmesi ile ilgili karar alınırken, aynı fedakarlık ve özveri ile çalışan hemşire ve sağlık çalışanlarının bundan mahrum edilmesinin çalışma barışını bozduğunu kaydetti. 
Metin Atan, bu kararın ivedi olarak tekrar gözden geçirilmesini ve doktorlara verilen yemeğin hemşire ve sağlık çalışanlarına da verilmesini talep etti.

 

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
Etiketler : ,