1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Katılımda adam seçildi”
“Katılımda adam seçildi”

“Katılımda adam seçildi”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) geçtiğimiz gün başlayacak ve bugün tamamlanacak olan XI. Spor Şurası’na ilk tepkiyi geçtiğimiz hafta yayınladığı bir basın bildirisi ile verdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) geçtiğimiz gün başlayacak ve bugün tamamlanacak olan XI. Spor Şurası’na ilk tepkiyi geçtiğimiz hafta yayınladığı bir basın bildirisi ile verdi.

KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür imzası ile yayınlanan basın bildirisinde Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kendi öğretmenlerini dışlayarak “yangından mal kaçırırcasına” Spor Şurası yaptığını belirtti. Şura için tüm okullarda yayınlanacak genelge ile duyurulması gerekirken, bunun yapılamadığı, şurada yapılan görevlendirmelerin çekilmesinin gerektiği bildiride, bunun yapılaması halinde sendika olarak gerekenin yapılacağı belirtildi. Bildiri şöyle:
“ Genelgelerle yapılacak uygulamaları öğretmeni ve çalışanı ile paylaşarak demokratik katılım sağlama yerine “yangından mal kaçırırcasına” sadece kendi adamlarına bilgilendirme yapan işbirlikçi UBP hükümetinin Eğitim Bakanlığı bacağına spor koordinatörlüğü de eklenmiştir.
Şubat ayı içerisinde aynı anlayışla DAÜ’de düzenlenen çalıştaya belli kişileri katarak, öğretmeni bilgilendirmeyen Eğitim Bakanlığı bu kez 28-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan “Spor Şurası”nda da “istikrarlı!” tutumunu devam ettirmiştir. Spor şurasına katılacak olan 5 ilkokul öğretmenini “ben yaparım olur” mantığı ile duyuru yapmadan seçebilecek kadar ileri giden Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı kapılar ardındaki operasyonlarına bir yenisini daha eklemiştir”

“Protesto ediyoruz”
“Telefonla seçilerek şura ön hazırlık toplantılarına kattıkları 5 ilkokul öğretmenine belge aldırtıp müdürlük ve müdür muavinliği terfi sınavlarında avantajlı konuma geçmelerini sağlayan bu uygulamayı şiddetle protesto ederiz. Şuraya katılımın tüm okullara adil bir şekilde Eğitim Bakanlığı’nın yayınlayacağı genelge ile duyurulması gerekirken, adam seçme yöntemine başvurulmasının sadece bir anlamı olur, o da “Partizanlıktır.” Bu uygulamadan haberi olmadığını beyan eden İlköğretim Dairesi Müdürü’nün şurada görevlendirilen öğretmenlerin görev yazılarının altında imzası olması ise yalanın UBP’liler için bir geçim yolu olduğunu göstermektedir”

“Gereken yapılacak”
“Gelinen noktada Amerika’ya turistik geziye çıkan İrsen Küçük başkanlığındaki UBP hükümetinin Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı bu işi de yüzüne gözüne bulaştırmıştır.
Bir Spor Şurası organizasyonunu dahi beceremeyen ve Eğitimi olduğu gibi sporu da siyasi emellerine alet eden bu anlayışın ülkeyi yönetemeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Bu şura görevlendirmeleri derhal geri çekilmelidir. Eğitim, Gençlik ve Spor bakanlığı genelge yayınlayıp tüm öğretmenden başvuru almak zorundadır. Aksi halde bu konuda sendikamızın her türlü demokratik eylem hakkını kullanacağını tüm kamuoyuna duyururuz.”

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur