1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İŞTE KABİNE: Arıklı’nın yerine Atun; Üstel gitti, Pilli geldi
İŞTE KABİNE: Arıklı’nın yerine Atun; Üstel gitti, Pilli geldi

İŞTE KABİNE: Arıklı’nın yerine Atun; Üstel gitti, Pilli geldi

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu kabineyi Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu, Tatar’dan onayı aldı.

A+A-

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu kabineyi Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu, Tatar’dan onayı aldı.

İşte Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Azınlık Hükümeti Kabinesi:

Başbakan: Faiz Sucuoğlu
Sağlık Bakanı: Ali Pilli
Ekonomi ve Enerji Bakanı: Sunat Atun
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Resmiye Canaltay
Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğtuloğlu
İçişleri Bakanı: Kutlu Evren
Tarım Bakanı: Nazım Çavuşoğlu
Eğitim ve Kültür Bakanı: Olgun Amcaoğlu
Maliye Bakanı: Dursun Oğuz
Turizm ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Koral Çağman


“Ocak’ta seçim”

Ocak ayı içerisinde erken seçim hedefini de belirten Faiz Sucuoğlu, Danışma Kurulu’nda diğer partilerle değerlendirmenin de bu yönde olduğunu belirtti. Sucuoğlu, “Bütçeyi geçirme anlamında bir sıkıntı olamayacaksa 9 Ocak olabilir, sıkıntı olursa bir hafta daha sonra olabilir” şeklinde konuştu. Sucuoğlu, Ülkeyi bütçeyi bırakmama anlamında UBP’nin 9 Ocak’ı istemesine karşın, seçimin 16 Ocak veya 23 Ocak’ta olabileceğini de belirtti.

 

Güvenoyu sonrası ilk girişim ekonomi için…”

Önümüzdeki iki ay boyunca yeni kabinenin seçim hükümeti olarak geçeceğini kaydeden Sucuoğlu, hükümetin ana görevinin bu olduğunu ifade etti.

Bekleyen altı yasa tasarısı olduğunu, bunlarla ilgili muhalefet partileri ile iletişim içinde olduklarını anlatan Sucuoğlu, birlikte hareket edeceklerini anlattı.

Bu iki aylık süreçte Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda da düzenlemeye gidileceğini ifade eden Sucuoğlu, “Parti Meclisimiz oy birliğiyle karma oyun kaldırılması yönünde karar alırken, diğer partilere de bunu paylaştık. Kısmi düzenleme veya kolaylaştırma gibi başka öneriler de ortaya çıktı, bunları konuşacağız. Ya kaldırılacak ya da daha basit ve anlaşılır bir şekle sokulacak.” dedi. 

Bütçenin seçim tarihinden önce geçirilmesi konusunda da diğer partiler ile hemfikir olunduğuna değinen Sucuoğlu, bu konudaki çalışmalar nedeniyle seçim tarihinin bir veya iki hafta ötelenebileceğini açıkladı.

Sucuoğlu, “Bütçeyi geçirme anlamında sıkıntı olmayacaksa 9 Ocak tercihimizdir ama eğer teknik olarak sıkıntı olacaksa bir veya en geç iki hafta atabilir. Ocak ayı içindeki erken seçim konusunda tüm partiler hemfikir. Hükümetin şu an önünde duran ve yapılması gereken hedeflerdir.” dedi.

 

Sucuoğlu soruları yanıtladı

Meclis’teki nisap konusunda Ersan Saner’in destek verip vermeyeceğinin de sorulduğu Sucuoğlu, “Ersan bey gelirse 27, gelmezse 26 vekil ile nisabı sağlayabiliriz, sıkıntı görülmüyor.” yanıtını verdi. 

Seçim ve Halk Oylaması Yasası’ndaki değişikliğin sadece karma oyla ilgili mi olduğu sorusunu da yanıtlayan Sucuoğlu, parti Meclis’ine seçimi kaybeden iki kişiyi de parti meclisine aldığını, bunu parti bütünlüğü için yaptığını doğruladı.  

 

“Parti içindeki dengeleri de korumak için birçok görüş aldım, doğrusu bu çıktı”

Üstel gitti, Pilli geldi, Sucuoğlu’nun yorumu: “Sağlık Bakanlığı çok yorucu bir bakanlık, Ali Beyin de daha önce tecrübeleri olduğu için bunu uygun gördük. Parti içindeki dengeleri de korumak için birçok görüş aldım, doğrusu bu çıktı. Bana göre dengeli bir Bakanlar Kurulu oldu.”

 

Güvenoyu sonrası ekonomi için girişim planı…

Hükümetin güvenoyu almasının hemen akabinde ekonomi ile ilgili kampa gireceklerini, kısa ve uzun vadeli, parça parça piyasanın rahatlatılması için neler yapılabileceğinin örgütlerle konuşulacağını anlatan Sucuoğlu, “Tüm örgütler, odalar, tüm sektörlerle kampa gireceğiz, piyasanın önü nasıl açılır konuşup, maliyeyi rahatlatmayı planlıyoruz.” dedi.

Sucuoğlu, güvenoyu aldıktan sonra Pazartesi günü ise hükümetin sunumunun yapılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 5984 defa okunmuştur