1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İstanbul Boğazı’nda yüzecekler
İstanbul Boğazı’nda yüzecekler

İstanbul Boğazı’nda yüzecekler

Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek Boğaziçi Yüzme Yarışı’nda ülkemizden Hasan İlker, Mirza İlker, Caner Aspava, Osman Akkuş ve Hazar Yakut yer alacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
İstanbul’da geleneksel olarak düzenlenen Boğaziçi Yüzme Yarışı Pazar günü gerçekleşiyor. Her yıl organize edilen bu önemli etkinlikte ülkemizden 5 yüzücü de yer alacak. “İki Kıta Bir Yarış” sloganı ile gerçekleşecek yarışa ülkemizden Hasan İlker, Mirza İlker, Caner Aspava, Osman Akkuş ve Hazar Yakut kayıt yaptırdılar.

6,5 kilometre yüzecekler
İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Kanlıca’dan başlayacak ve 6,5 kilometre sürecek yarış Avrupa yakasında bulunan Kuruçeşme’de sona erecek. 2 bin 300 kişinin başvuru yaptığı yarışta bin 618 kişi katılmaya hak kazanırken, katılımcıların 800 kişisi yabancı olacak. 54 ülkeden yüzücülerin yer alacağı yarışta 14 yaşından 83 yaşına kadar yüzücüler bulunuyor.

Startı Ian Thorpe verecek
Boğaziçi Yüzme Yarışı’nın startını dokuz kez olimpiyat madalyası kazanan ve 13 Dünya Rekoru bulunan Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe verecek. Pazar günü sabah 9.30’da ilk olarak kürek yarışı, ardından 9.40’ta kano yarışı yapılacak. Saat 10.00’da yüzme yarışı gerçekleştirilecek. Hasan İlker, Mirza İlker, Caner Aspava, Osman Akkuş ve Hazar Yakut yarışta derece elde edebilmek için yüzecekler.

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur
Etiketler : ,