1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “İlgi artıyor”
“İlgi artıyor”

“İlgi artıyor”

Ülkemizde okçuluk sporu ile uğraşan kulüp ve kişi sayısı artmaya devam etmesine rağmen bu sporcu ve kulüplerin müsabaka düzenleyeceği yer bulamaması büyük tezat oluşturmaya devam ediyor

A+A-

Okçuluk Federasyonu Başkanı Mehmet Çavuş, okçuluk sporuyla uğraşan kişi sayısının arttığını ancak tesis sıkıntısının devam ettiğini söyledi

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla son yıllarda okçuluk sporunun gelişmesine ve bu sporla uğraşanların sayısının artmasını sağlayan Okçuluk Federasyonu tesis problemini bir türlü çözemiyor.

Kıbrıs Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Mehmet Çavuş son yıllarda yaptıkları çalışmalarla bu spora olan ilginin arttığını belirterek, bu ilginin daha da artması için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtti. Bu ilginin artmasına rağmen yıllardır süregelen tesis probleminin hala devam ettiğini belirten Çavuş, elimimizde kullanabileceğimiz tek kapalı yer olan Başaran Spor Salonu’nun bakıma alınması ile kullanabilecekleri yer kalmadığını söyledi. 19 Mayıs tarihinde önceden planlayıp yapacakları okçuluk şampiyonasının yer bulunamadığı için iptal edildiğini söyleyen başkan bu tür olumsuzluklara rağmen çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 50’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenledikleri okçuluk kupası yarışlarının çok başarılı ve büyük ilgi görerek yapıldığını söyleyen Mehmet Çavuş, açık hava okçuluk alanının bitme aşamasına geldiği müjdesini de verdi. Atatürk Spor Kompleksi yanında bulunan açık alanın Planlama İnşaat Dairesi tarafından kendilerini verildiğini söyleyen Çavuş, şu günlerde bu alanın kendi imkanları ile telle çevrildiğini ve süratle açık hava atış alanı olarak düzenleneceğini belirtti.
Mehmet Çavuş, Haziran ayının ikinci yarısında Avustralya Okçuluk Milli Takımı’nda yer alan Kıbrıslı Türk Esra Özege’nin de katılacağı bir turnuva yapılacağını, bunun yanında geçen yıl yapılan Mağusa Hendek ve Girne Liman okçuluk yarışlarının da bu senenin programı içerisinde olduğunu söyledi. Okçuluk Federasyonu Başkanı üye kulüp sayısının Lefke Avcılık Atıcılık Kulübü ile Vadili HİS Kulüplerinin de katılımları ile 12’ye yükseldiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur