1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hükümet bizleri yok ediyor”
“Hükümet bizleri yok ediyor”

“Hükümet bizleri yok ediyor”

YENİDÜZEN, çiftçilerle görüştü

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, hükümetin ülkede yürüttüğü tarım politikaları nedeni ile çiftçinin sonunun hazırlandığını dile getirdi.

ABD’nin bugün serbest piyasa ekonomisini en vahşi şekilde uygulayan devlet olduğuna örnek veren Kabakçı, yine de ABD’deki çiftçilerin aldığı desteğin inanılmaz boyutlarda olduğuna işaret etti. Bu gün ABD’de bir çiftçinin 62 ABD vatandaşının geçimine katkı koyduğu örneğini veren Kabakçı, ülkede ise çiftçinin kendisini zor doyurduğunu ve bunların tamamının yanlış politikalardan meydana geldiğini açıkladı.
------------------------------------------------

“10 Kg portakal = 1 Paket Sigara
4 Kg Arpa = 1 Türk Kahvesi
2 Kg Buğday = 1 Ekmek
10 Kg patates = 2,5 Litre kola
1 Litre süt = 1 Litre su”
------------------------------------------------

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican kabakçı ve birlik üyesi çiftçiler, ülkede yürütülen tarım politikaları ile ilgili yanlışları YENİDÜZEN’e anlattı. Ülkede yeteri kadar üretim alanı ve iç piyasa ihtiyacını karşılamaya yetecek kapasite olmasına rağmen hükümetin yanlış politikalar yürüttüğünü ifade eden çiftçiler, bu yıl üreticilerin borçlarını karşılayamayacak hale getirildiğini ifade etti. İç piyasanın yerli üretimi alması yönünde devlet politikaları yürütülmesinin zorunluluğunu savunan çiftçiler, hükümetin ise aksine sanki çiftçileri bitirmek yönünde hareket ettiğinin altını çizdi.

Alican Kabakçı: “Üretilen ürünü ülkede satmak zorundayız!”

Çiftçiler Birliği olarak hükümetten yalnızca bir istekleri bulunduğunu dile getiren Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, bu isteği köylünün kendisini geçindirebileceği bir politika oluşturulması olarak açıkladı. Düzenlenen yıllık bütçelerin hiçbirinde bu yönde bir maddenin bulunmadığına dikkat çeken Kabakçı, birçok rakamı ortaya koyarak çiftçinin durumunu ortaya koydu. Köylünün; 10 kilo portakal ile 1 paket sigara, 4 kilo arpa ile 1 kahve, 2 kilo buğday ile 1 ekmek, 1 litre süt ile 1 su alabildiğini belirten Kabakçı, gerçeklerin rakamsal olarak ortada olduğunun altını çizdi. Hükümetlerin tarım politikalarında bütçe ayrılmasının yanı sıra; kırsal kesim için kalkınma politikalarının da bulunduğuna işaret eden Kabakçı, ülkemizde bu yönde hiçbir girişimin bulunmadığını vurguladı. Ülke üreticilerinin ana sıkıntısının bu olduğuna işarete eden Kabakçı, tarımın ekonomik bir sektör olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Ülkede üretilen ürünlerin, ülke sınırları içerisinde satılması gerektiğini ve kalan fazlanın ise ihraç edilmesi gerektiğini savunan Kabakçı, bu gün ülkedeki hiçbir sektöre devletin üretim desteğinin olmamasından ve aksine işlerin daha da zorlaştırıldığından yakındı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın dünyaya özenerek ‘serbest piyasa ekonomisi’ örneğini uygulamaya çalıştığını dile getiren Kabakçı, konunun özenle değil altyapı hazırlığı ile oluşturulması gerektiğini ifade etti. ABD’nin bu gün serbest piyasa ekonomisini en vahşi şekilde uygulayan devlet olduğuna örnek veren Kabakçı, yine de ABD’deki çiftçilerin aldığı desteğin inanılmaz boyutlarda olduğuna işaret etti. Bu gün ABD’de bir çiftçinin 62 ABD vatandaşının geçimine katkı koyduğu örneğini veren Kabakçı, ülkede ise çiftçinin kendisini zor doyurduğunu ve bunların tamamının yanlış politikalardan meydana geldiğini açıkladı. Hükümet edenlerin çiftçileri sürekli olarak “aç gözlü” olarak tanımladığını dile getiren Kabakçı, “birlik olarak sorarız: Kandırılan mı? Yoksa kandıran mıdır aç gözlü?” şeklin de konuştu.


Tanju Konuralp’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur