1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gürpınar: Kayıt dışılıkta azalma var
Gürpınar: Kayıt dışılıkta azalma var

Gürpınar: Kayıt dışılıkta azalma var

Gürpınar, geliştirdikleri yerli iş gücü istihdam projesinde hedefe ulaştıklarını, projenin başarılı olduğunu söyledi ve dört bacağı olan projenin bir bacağını da denetimlerin oluşturduğunu kaydetti.

A+A-


UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda  hükümetin icraatlarıyla ilgili konuşma yaptı.  Meclis koltuklarının boş kalması ve muhatap bulamamaları nedeniyle hükümeti “işini ciddiye almamakla” suçlayan Çavuşoğlu, Tarım Bakanı’nın seçim zamanı kaç eve elektrik bağlattığını ve bunların parasını kimin ödediğini açıklaması gerektiğini söyledi.

Kendilerine ulaşan iddiaları belgeleme çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu yapılanların konuşulacağını ve bu paraların nasıl ödendiğinin tartışılacağını belirtti.

Ülkede birçok kaçak işçi olduğunu da dile getiren Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı da göreve davet ederek, sosyal güvenceden yoksun ve asgari ücretten bile düşük rakamlarla çalıştırılan insanlar bulunduğunu belirtti ve kaçak hayatın denetlenmesinin zaruret olduğunu kaydetti. 

İçişleri Bakanlığı’nın da birçok işi başka bakanlıklara sevk ettiğini ileri süren Çavuşoğlu, af yasası ve vatandaşlık yasasının hâlâ beklendiğini kaydederek, bakanlıkta daha önce başlatılan e-kimlik çalışmalarının da ne durumda olduğunun açıklanmasını istedi.

DAÜ konusuna da değinen Çavuşoğlu, siyasi kaygılarla rektörün onaylanmadığını savundu ve  “DAÜ’yü maceralara sürükleyecekler, bundan üzüntü duyuyorum” dedi.

GÜRPINAR: “KAYIT DIŞILIKTA AZALMA VAR”

Çavuşoğlu’nu yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, geliştirdikleri yerli iş gücü istihdam projesinde hedefe ulaştıklarını, projenin başarılı olduğunu söyledi ve dört bacağı olan projenin bir bacağını da denetimlerin oluşturduğunu kaydetti.
Denetimin önemi üzerinde duran Gürpınar, denetim programı sürdürdüklerini, önemli sayıda kayıt dışı istihdam söz konusu olduğunu ancak bir yıllık süreçte elde edilen ön verilerde bir yıl öncesinde göre kayıt dışılıkta azalma yaşandığını kaydetti.
Gürpınar, ilk bir yıllık uygulamada varılan sonuçları tatminkar gördüklerini ifade etti.

ULUÇAY: “MUHACERETLE İLGİLİ SIKINTILARI ÇÖZECEK TASARI KOMİTEDE”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, muhaceretle ilgili sıkıntıları aşmak için yasa tasarısı hazırlayıp Meclis’e getirdiklerini, tasarının komitede tartışılmakta olduğunu , ailelerin birleştirilmesini hedeflediğini söyledi.
Uluçay, yasayı kasımın başlarında Genel Kurul’a getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Uluçay, Yurttaşlık Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bu ay sonu, kasımın ilk haftalarında Meclis’e sevk etmeyi planladıklarını belirtti.
(tak)

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur