1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs'ın paket reddedildi
Güney Kıbrısın paket reddedildi

Güney Kıbrıs'ın paket reddedildi

Euro kullanan ülkelerin yetkilileri, mali yardım alabilmek için Güney Kıbrıs'ın hazırladığı alternatif paketi de reddetti.

A+A-

Euro kullanan ülkelerin yetkilileri, mali yardım alabilmek için Güney Kıbrıs'ın hazırladığı alternatif paketi de reddetti.

Financial Times’in internet sitesindeki haberine göre, Kıbrıslı Rumların hazırladığı paket; mali çıkmazda olan Laiki Bankası’nın tasfiyesi ve “iyi” banka ve “kötü” banka diye mevduatlar bazında ayrıştırılarak, ikiye bölünmesini içeriyordu. Plana göre, 100 bin Euro’ya kadar olan mevduatlar güvence altına alınacak, banka çalışanlarının iş güvencesi olacaktı.

Haberde, son önerinin reddiyle yeni tur görüşmelere başlandığı belirtildi.

Güney Kıbrıs tarafından hazırlanan programda yer alan devlet emeklilik sandığının kamulaştırılması ile 2 milyar Euro elde edilmesi ile Kıbrıs açıklarından çıkarılacak doğal gaz gelirine karşılık tahvil çıkarılması fikirlerine, Brüksel ve Berlin’de sıcak bakılmadığı da kaydedildi.

Bu arada habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün yaptığı açıklamada, emeklilik fonlarının kamulaştırılmasının iyi bir fikir olmadığını söyledi.

Haberde, Avrupa Merkez Bankası’nın düşük faizli acil nakit yardımını pazartesi keseceği duyurusuna atfen, bazı yetkililerin böyle bir durum gerçekleşmesi halinde Kıbrıs Rum Bankaları’nın batacağı, bunun, Güney Kıbrıs'ın AB’dan ayrılması durumunu getireceği savunuldu. (tak)

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur