
Güney ekonomisinin notunu yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından “Standard&Poor’s” (S&P) ile “Fitch Ratings”, Kıbrıs Rum ekonomisinin notunu yükseltti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından “Standard&Poor’s” (S&P) ile “Fitch Ratings”, Kıbrıs Rum ekonomisinin notunu yükseltti.
Simerini gazetesi ve diğer gazeteler, S&P’un Kıbrıs Rum ekonomisinin uzun vadeli notunu “B-”den “B”ye, Fitch Ratings’in ise “CCC”den “B-”ye yükselttiğini yazdı.
Habere göre S&P, Kıbrıs Rum ekonomisinin kısa vadeli notunu da “B”de tutarken, Güney Kıbrıs’ın öngörülenden daha iyi bir ekonomik performans sergilediğini ve bu nedenle not yükselttiğini açıkladı.
S&P, Kıbrıs Rum ekonomisi için 2016 yılına kadar daralmanın devam edeceği ve 2017 yılından önce ekonomik kalkınma olmayacağı öngörüsünde de bulundu.
Fitch Ratings ise, Güney Kıbrıs’ın ekonomik güç rating’ini “B-” olarak belirledi. Fitch, Güney Kıbrıs’ın AB Destek Programı’na uyum sağlama çerçevesinde devam eden ilerlemenin önemli bir unsur olduğunu kaydetti.
Anastasiadis: “İnatla devam edeceğiz”
Habere göre Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşlarının not yükseltmesinin ardından açıklama yaptı.Anastasiadis, not yükseltmeleri selamlarken, Kıbrıs Rum Hükümeti’nin aynı inatçılık ve kararlılıkla, AB Destek Programı’nın hayata geçmesi için çalışacağını belirtti.
Gazete, Alman basınının da Güney Kıbrıs’ın not yükseltmesine değindiğini ve “Kıbrıs için iyi haberler” ifadesini kullandığını yazdı.
Partiler de olumlu karşıladı
Gazete, bir diğer haberinde de, S&P ile Fitch Ratings’in Güney Kıbrıs’ın notunu yükseltmesinin, AKEL dışındaki siyasi partiler tarafından olumlu karşılandığını yazdı.
Habere göre AKEL, Kıbrıs Kıbrıs Rum ekonomisinin gerçek yükselmesinin, yalnızca kredi derecelendirme kuruluşlarının not yükseltmesiyle değerlendirilemeyeceğini kaydederek, işsizliğin ilk defa bu kadar yüksek bir düzeye ulaştığına ve halkın, fakirlikle her zamankinden daha çok karşı karşıya bulunduğuna vurgu yaptı.
Diğer siyasi partiler ise, not yükselmesini selamlayarak, bunun, ileriye doğru atılmış bir adım olduğu yorumunu yaptı. TAK

















