1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gündemde asfalt ihalesi
Gündemde asfalt ihalesi

Gündemde asfalt ihalesi

Merkez İhale Komisyonu tarafından açılan asfalt ihaleleriyle ilgili ‘çekişmeler’ sürüyor.

A+A-

 

Merkez İhale Komisyonu tarafından açılan asfalt ihaleleriyle ilgili ‘çekişmeler’ sürüyor. Bir süre önce “asfalt” ihalesiyle ilgili olarak bazı iş adamların araçları kundaklanırken,  şimdi de “sahte belge düzenleme” iddiası gündeme geldi. Mart ayı sonunda Merkez İhale Komisyonu’nun açtığı “dört asfalt ihalesiyle” ilgili başvurular önceki gün tamamlanırken, teklifler değerlendirilmeye başlandı. İhalede “sahte belge sunuldu” iddiası ortaya atılırken, ihalenin “iptal” edildiği öne sürüldü. Merkez İhale Komisyonu Başkanı Selim Gökbörü, “sahte belge yok” diyerek, firmalardan birinin açılan ihalelerle ilgili olmayan “taahhüt belgesini” dosya içerisine koyduğunu, ihaleye uymadığı için bu firmanın ihale dışı bırakıldığını açıkladı.

Gökbörü: “Sahte belge yok”
Komisyon tarafından açılan dört ihaleye; Tüfekçi Ltd, Sütçüoğlu Ltd, Tarmaç Asfalt, Uçanok Emlak, Salih Köroğlu Ltd, Günay İnşaat Şti, Karalım& Co. Ltd, Kemal Aktunç ve Aşan Ltd firmalarının katıldığı belirtildi. Firmalardan birinin başka bir firma olan Kahveci Ltd adına düzenlendiği iddia edilen “sahte belgeyi” ihale dosyasına koyduğu öne sürüldü. Kahveci Ltd Direktörü Mustafa Kahveci, YENİDÜZEN’e konuşarak bu iddiaların tamamen dedikodu olup, böyle bir şeyin “imkansız” olduğunu dile getirdi. 
Merkez İhale Komisyonu Başkanı Selim Gökbörü, tekliflerin değerlendirme alındığını, sahte bir belge düzenlenmediğinin tespit edildiğini aktararak, bir firmanın şartnameye uygun bulunmadığı için elendiğini vurguladı.

Didem Menteş’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

 

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur