1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eyisan hapis, Hayat para cezasına mahkûm edildi…
Eyisan hapis, Hayat para cezasına mahkûm edildi…

Eyisan hapis, Hayat para cezasına mahkûm edildi…

Kendi kendini sağ ayak topuğundan silahla yaralayan sanık Doğan Eyisan ile silahı saklayan sanık Özay Hayat dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Serdarlı-Gönendere anayolunda araç içerisinde seyrederken silahla havaya 1 el ateş açan ve silahın tutukluk yapması üzerine silahı tekrar kurmaya çalışırken kendi kendini sağ ayak topuğundan vuran sanık Doğan Eyisan ile olayda kullanılan tabancayı alarak evine saklayan sanık Özay Hayat dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Meskul mahalde ateş etme” davlarından yargılanan sanık Doğan Eyisan 5 ay hapis, sanık Özay Hayat ise 10 bin 6 TL para cezasına mahkum edildi.

Tutukluk yapan silahını onarmaya çalışırken kendi kendini vurmuştu…
Sanık Doğan Eyisan, 8 Şubat 2013 tarihinde sanık Özay Hayat’ı arayarak kendisini bulunduğu yerden almasını istemiş sanık Hayat ise sanık Eyisan’ı bulunduğu yerden gidip almıştı. Sanık Eyisan, arabaya bindikten sonra belindeki tabancayı çıkararak ayaklarının altına koymuş ve sanık Hayat ile birlikte marketten bira alarak içmişlerdi. Akabinde sanık Eyisan ile Hayat, Serdarlı’ya geldiklerinde sanık Eyisan tasarrufundaki 9 mm çapındaki Baretta marka tabancası ile havaya 1 el ateş etmiş, ikinci kez ateş etmek istediğinde ise tabanca tutukluk yapmıştı. Tutukluk yapan tabancayı tekrar kurmak isterken ayaklarına doğru tuttuğu tabanca ile kendi kendini sağ ayak topuğundan vurarak yaralamıştı.

Polise yalan ifade vermişti…
Sanık Özay Hayat ise sağ ayak topuğundan yaralanan sanık Doğan Eyisan’ı Yaşam Hastanesi’nin acil servisine götürerek bırakmış, Eyisan’ın tabancasını ise alarak Tuzla’daki evine götürüp saklamıştı. Sanık Eyisan, hastaneye gelen polislere ise yol kenarında yürürken yanından koyu renkli bir aracın geçerek kendisine ateş ettiği yönünde yalan ifade vermişti.

Toroslu: “Toplumu hayat kaygısı içine itmektedir…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanık Doğan Eyisan ile Özay Hayat’ı aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. İşlenen suçun ceza yasamızda çok ciddi suçlar arasında yer aldığına dikkatleri çeken Toroslu, yasa koyucunun işlenen suç için 10 yıla kadar hapislik cezası ön gördüğünü belirtti. Bu tür suçların toplumu olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Toroslu, yine bu tür suçların toplumu hayat kaygısı içerisine ittiğini vurguladı.

Suçtaki rollerinin ayrıştığı görülmektedir…
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanık Doğan Eyisan ile Özay Hayat’ın konu suçtaki rollerinin ciddi şekilde ayrıştığının görüldüğünü belirterek, sanık Eyisan’ın işlediği bu suçla kendisinin zarar gördüğünü, yaralandığını ve işlenen suçta organizatör konumunda olduğunu, sanık Hayat’ın ise işlenen suçta pasif konumda olduğunu ve teknik olarak suçu işlediğini anımsattı. Toroslu, suçta organizatör konumunda olan sanık Eyisan’a hürriyeti bağlayıcı bir ceza dışında başka bir ceza verilemeyeceğine, teknik olarak konu suçu işleyen sanık Hayat’a ise hürriyeti bağlayıcı ceza yerine başka bir ceza verilmesi kanaatine vardıklarını açıkladı. Toroslu, sanık Eyisan’ı 5 ay hapis cezasına mahkum ederken, sanık Hayat’ı ise toplam 10 bin 6 TL para cezasına mahkum etti. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 4892 defa okunmuştur