1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroğlu: Güneydeki sonunlar 3 günde geçmez
Eroğlu: Güneydeki sonunlar 3 günde geçmez

Eroğlu: Güneydeki sonunlar 3 günde geçmez

Eroğlu, artık vatandaşların da sabrının taştığını, “bir anlaşma olacaksa olsun, olmayacaksa onu da bilelim” düşüncesinin hakim olmaya başladığı bir zamanda müzakereleri uzatmanın da bir anlamı olmadığını vurguladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs’ın ekonomik sorunları olduğunu ancak bu sorunların 3 günde geçecek sorunlar olmadığını belirtti ve “Güney ekonomik sorunlarını halletsin ve müzakerelere o zaman başlayalım” şeklinde davranamayacaklarını söyledi.

Güney Kıbrıs’ın ekonomik sorunlarına zaten hem AB, hem de kendilerinin el attığını, oldukça zor bir durumda olduklarını bildiklerini ancak neticede yıllardan beri çözüm bekleyen bir dava da olduğunu ifade eden Eroğlu, artık vatandaşların da sabrının taştığını, “bir anlaşma olacaksa olsun, olmayacaksa onu da bilelim” düşüncesinin hakim olmaya başladığı bir zamanda müzakereleri uzatmanın da bir anlamı olmadığını vurguladı.

Eroğlu, bugün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta kalıcı yaşayabilir bir anlaşmanın yollarını aradıklarına işaret ederek, ancak bugün var olan gerçekler ışığında varılacak bir anlaşmanın kalıcı olabileceğini söyledi. (tak)

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur