1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroğlu, Downer ile bir araya geldi
Eroğlu, Downer ile bir araya geldi

Eroğlu, Downer ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme saat 15.00’te başladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme saat 15.00’te başladı.

Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör ve Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi ve Sözcüsü Osman Ertuğ ile müzakere heyeti de hazır bulunuyor. Downer’e ise Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve bir heyet eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Downer’in bir haftadaki ikinci görüşmesinin yaklaşık bir saat sürmesi bekleniyor.

Eroğlu, Çarşamba günü de Downer’le bir araya gelmişti.

SABAH ANASTASİADİS

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, bugün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’le görüştü.

Kıbrıs Rum Radyosu’nun haberine göre, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Downer, “Ölçülülüğün çok önemli olduğu bir dönemden geçilmekte olduğunu, bu yüzden de görüşmeler hakkında başka bir şey söylemek istemediğini” belirtti.

Downer ayrıca, “hassas bir dönemde bulunulduğunu, bu yüzde konuların özü hakkında ne kadar az şey söylenirse o kadar iyi olduğunu” sözlerine ekledi.

(tak) 

Bu haber toplam 1363 defa okunmuştur