1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Ercan'daki artışlar KÜÇÜK"
Ercandaki artışlar KÜÇÜK

"Ercan'daki artışlar KÜÇÜK"

Saner, yolcu çıkış ücretlerinde düşüşler olduğunu kaydetti.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de, Ercan’ın ihale sürecinde şartnameye bir takım maddelerin yazıldığını ve Meclis’e ilgili yazıların gönderildiğini ifade ederek, bu maddeler hakkında bilgi verdi.


Saner, ülkeye yatırımcıların nasıl çekileceğinin düşünülmesi gerektiğini, ancak Ercan ihalesinde birçok “balon” söylemlerin yapıldığını işaret ederek, Ercan’da artışlar olduğunu ancak bunların çok az olduğunu kaydetti.
Konma, konaklama, pilotaj ve yaklaşma, aydınlatma konularında artışlar olduğunu, konferansa katılmak amacıyla İstanbul’a gittiklerinde şirketlerle görüştüklerini, bunun başka tarafa çekilmemesi gerektiğini ifade eden Saner, yolcu çıkış ücretlerinde düşüşler olduğunu kaydetti.

Saner, geçen ay Turizm Bakanlığı ile ilgili geçirilen yasada turizm katkısından 34 TL kesinti yapıldığını ancak kimsenin ses çıkarmadığını fakat Değirmenlik Belediyesi’nde 5 TL kesileceğinde, hizmet veremeyeceğini söylediğini ifade ederek, “Benim Turizm Bakanımda mı CTP’li” dedi.
Ercan’a değil yeni Ercan’a yatırım yapılmasını istediklerini ifade eden Saner, en yakın zamanda pist ve tünelin yapılması için çalışmaların başlayacağını, 5 TL konusunda siyasi bir kasıt içinde olmadıklarını söyledi. 
Bunun üzerine araya giren CTP-BG milletvekili Sonay Adem, “Başbakan İrsen Küçük’e de söylüyorum, eğer bu yasa Meclis’ten geçirilmeye çalışılırsa iktidarı yarım saat duramaz burada” dedi.           

ANGOLEMLİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa milletvekili Hüseyin Angolemli konuşmasında  belediyeler konusuna değinerek, daha önce Ercan’ın Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bağlı olduğunu ancak UBP’nin yasa değişikliği yaparak Havalimanı’nın Değirmenlik Belediyesi’ne bağladığını, şimdi de yine karar değiştirmeye çalıştığını işaret etti. Angolemli, UBP’nin bu konuda “sabıkalı” olduğunu, bunu kimsenin konuşmayla değiştiremeyeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından madde madde okunan ve ad okuma suretiyle yapılan açık oylamada “Yayın Yüksek Kurulu 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” oyçokluğuyla kabul edildi.
Genel Kurul, bir sonraki birleşimini, 9 Mayıs Perşembe saat 10.00’da denetim göreviyle yapacak.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur