1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Enginar üreticileri bilgilendirildi
Enginar üreticileri bilgilendirildi

Enginar üreticileri bilgilendirildi

Mormenekşe’de düzenlenen 5. Enginar Festivali’nde yer alan TAE -BATEM Araştırma ekibi festival alanında üreticilere yönelik bir seminer verdi.

A+A-


“Tarımsal Araştırmalar Alanında İşbirliği" protokolü kapsamında hayata geçirilen proje çerçevesinde enginar yetiştiriciliği, gübreleme, adaptasyon ve bitki gelişim düzenleyicilerle ilgili birçok konuda üreticilere bilgi aktarılacak.
Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu bağlamda Mormenekşe’de düzenlenen 5. Enginar Festivali’nde yer alan TAE (Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü) - BATEM (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü) Araştırma ekibi festival alanında üreticilere yönelik bir seminer verdi.
Seminerde söz alan TAE Müdürü Ercan Akerzurumlu ve BATEM Müdürü Abdullah Ünlü işbirliği protokolünün olumlu gelişmeler sağladığını ve üreticilerin ihtiyaçları doğrultusunda seminerlerle eğitim programlarına devam edeceklerini belirtti.
İki bakanlık arasındaki dayanışmadan bahseden Akerzurumlu ve Ünlü'nün ardından söz alan uzman Meliha Temir " Enginar Yetiştiricilği ve Bitki Gelişim Düzenleyicileri" konulu bir sunum yaptı.
“Tarımsal Araştırmalar Alanında İşbirliği” protokolü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü arasında sürdürülüyor.
2013 yılı itibari ile hayata geçirilen projeye Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü danışmanlık yaparken proje liderliği ise KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
(TAK)

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur