1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Downer Kasulidis’le görüşecek
Downer Kasulidis’le görüşecek

Downer Kasulidis’le görüşecek

Politis “Akşam Yemeği 22 Mayıs’ta-Kasulidis’le Randevu.... Downer Dışişleri Bakanlarıyla Görüşüyor”

A+A-

Kıbrıs Rum basını, Kıbrıslı Türk Lider Derviş Eroğlu ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın da katılacağı, Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımları ele alacakları ilk görüşmelerinin büyük olasılıkla 22 Mayıs’ta gerçekleşeceğini okurlarına, Eroğlu’nun açıklamasına dayanarak bildirdi.

Politis “Akşam Yemeği 22 Mayıs’ta-Kasulidis’le Randevu.... Downer Dışişleri Bakanlarıyla Görüşüyor” başlıklı haberinde Kıbrıs Rum yönetiminin 25 Nisan tarihini reddetmesinin ardından BM’nin, Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın Ada’ya yeniden geleceği dönemle ilgili alternatif tarihler önermesi üzerine ilk görüşmenin büyük ihtimalle 22 Mayıs’ta gerçekleşeceğini yazdı.
Önümüzdeki hafta Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’ı ziyaret edecek ve Türkiye’de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan’da Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ile görüşecek olan Downer’ın, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le de görüşme talebinde bulunduğu belirtildi.
Gazete edindiği bilgilere dayanarak Downer-Kasulidis görüşmesinin 26 Nisan sabahı gerçekleşeceğini, Genel Sekreter’in Özel Danışmanı’nın Mayıs sonunda yeniden gelmek üzere aynı günün akşamı da Ada’dan ayrılacağını belirtti.
Politis Downer’ın Kıbrıs sorunundaki yeni aşamanın Türk ve Yunan liderlerinin Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk liderleriyle ayrı görüşmelerinin eşliğinde gerçekleştirilmesi (Kasım 2012’de bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında) ve bu temaslara Türk, Yunan ve Kıbrıs Rum (KKTC Dışişleri Bakanı’nın da dahil olup olmayacağı bilinmiyor) dışişleri bakanlarının da katılabileceği fikrini ortaya attığını hatırlattı.
Downer’ın ve BM’nin, temaslarına Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı’nı da dâhil etmek için artık dayanaklı sebepleri olduğunu belirten gazete Anastasiadis hükümeti döneminde Kıbrıs Rum Başkanlık Köşkü’nün diplomatik bürosunun kaldırılması ve Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs sorununda rol ve söz sahibi yapılmasının nedeninin de bu olduğunu yazdı. TAK

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur