1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Downer büyükelçi olmak istiyor iddiası
Downer büyükelçi olmak istiyor iddiası

Downer büyükelçi olmak istiyor iddiası

Alithia gazetesi, “Kadife Ayrılığa Doğru… Downer Büyükelçilik Yapmaya Gidiyor- Tercihen Washington’a”

A+A-

Avustralya basınında gündeme gelen bazı bilgilerin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in, Avustralya’nın Washington Büyükelçiliği pozisyonuna atanmak istediğinden söz ettiği iddia edildi.

Alithia gazetesi, “Kadife Ayrılığa Doğru… Downer Büyükelçilik Yapmaya Gidiyor- Tercihen Washington’a” başlıklarıyla manşetten yayımladığı haberinde, bahse konu haberin, Avustralya’da Eylül ayında yapılacak olan seçimleri Liberaller İttifakı-Ulusal Parti’nin kazanması halinde, Downer’in büyükelçi olmasının kesin hale geleceğini addettiğini kaydetti.
Bu gelişmelerin, Downer’in Güney Lefkoşa’daki Başkanlık Köşkü’yle olan anlaşmazlığının doruğa ulaşması aynı zamanda Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Downer konusunda BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği şikâyet mektubunun ardından yaşanmaya başladığını anlatan gazete, iyi bilgi edinmiş kaynakların elindeki bilgilere dayanarak, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Downer’in değiştirilmesi konusunu çeşitli şekillerde uluslararası yetkililer nezdinde ortaya koyduğunu ekledi.
Haberine iç sayfadan “Kendi İsteğiyle Gidiyor” başlığıyla yer vermeye devam eden gazete, Downer’in yerine başkasının gelmesi konusunda, Güney Kıbrıs Başkanı Anastasiadis’in birçok yönde gerçekleştirdiği girişimlerin, aynı zamanda Kıbrıs Rum siyasi dünyasının bu yöndeki isteğinin işe yaramış göründüğünü yazdı.
Avustralya basınından bilgi edinen Atina Haber Ajansı’na dayanarak, Downer’in mesleki kariyeriyle ilgili akıbetinin, 14 Eylül’de Avustralya’da yapılacak olan federal seçimlere bağlı olacağını yineleyen gazete, Avustralya kaynaklı bilgilere dayanarak, Downer’in Avustralya’nın ABD elçisi olmaya hazırlandığını yineledi.
Haberde, gazeteye konuşan iyi bilgi edinmiş bir kaynağın, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Downer’in yerine başkasının geçmesi konusunda, BM Genel Sekreteri Ban, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Eric Rubin, İngiliz yetkililer ve diğer yetkililere yönelik, ihtiyatlı bir şekilde faaliyette bulunduğu da belirtildi.
Gazete, geçtiğimiz hafta yayımladığı bir habere de dayanarak, Anastasiadis’in Downer’in görevinden kendi isteğiyle ayrılması ve yerine Avrupalı bir yetkilinin geçmesi için çalıştığını da ekledi.
Fileleftheros ise haberi “Downer ABD’ye Büyükelçi mi Oluyor?” başlığıyla yayımladı. TAK

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur