1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DİSİ’de seçim hareketliliği
DİSİ’de seçim hareketliliği

DİSİ’de seçim hareketliliği

DİSİ’nin yeni başkanının belirleneceği Seçim Kurultayı’nın Nisan sonlarına doğru gerçekleştirileceği haber verildi.

A+A-

 

 

Simerini gazetesi, dün DİSİ’den yapılan açıklamaya göre, Seçim Kurultayı nihai tarihinin, DİSİ Siyasi Bürosu’nun 11Mart tarihinde gerçekleştireceği toplantısında belirleneceğini yazdı.

Gazete ayrıca, Kurultay’da, DİSİ lideri dışında, merkezi ve bölgesel düzeydeki organlarının yeni oluşumunun da belirleneceğini aktardı.

“DİSİ’NİN DOSTLARI”

Öte yandan gazete, “Genişletilmiş Oluşum” alt başlığı altında verdiği haberinde, Seçim Kurultayında, “DİSİ’nin Dostlarına” seçimlere katılma izni veren parti tüzüğünün 9’uncu madde hükmünün aktif hale getirileceğini kaydetti.

Buna göre “DİSİ Dostları”nın, partinin ilke ve değerlerine saygı duyan, başka bir parti ya da siyasi gruba üyeliği olmayan, herhangi bir suç işlememiş, 18 yaş ve üzerindeki, parti grubu üyesi olmayan kişiler olabileceği bilgisini veren gazete, bu kişilerin, oy kullanabilmek için Kurultay tarihinden 45 gün önce “DİSİ Dostları Kütük”üne kaydolmaları gerektiğini yazdı.

PURGURİDİS

Fileleftheros gazetesi ise, Hristos Purguridis’in DİSİ Başkanlığına ilgi duyduğuna dair açıklamalarının parti tabanında tepkilere neden olduğunu kaydetti. (tak)

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur