1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dere yükseldi paniğe neden oldu
Dere yükseldi paniğe neden oldu

Dere yükseldi paniğe neden oldu

YENİDÜZEN’e bilgi veren Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, bahse konu derenin bölüm bölüm kapatılarak ıslah çalışması yapıldığı için yükselme olduğunu, çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

A+A-

Lefkoşa'da Göçmenköy ve Ortaköy’ü bağlayan derenin bir kısmında atık suların aşırı yükselmesi paniğe neden oldu. Lefkoşa Devlet Hastanesi içerisinden geçen ve Levent Koleji’ne bağlanan derenin bir kısmının yükselme sebebinin “düzenleme çalışmalarından” kaynaklandığı ortaya çıktı.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Göçmenköy ve Ortaköy’ü bağlayan derenin bir kısmında atık suların aşırı yükselmesi paniğe neden oldu. Lefkoşa Devlet Hastanesi içerisinden geçen ve Levent Koleji’ne bağlanan derenin bir kısmının yükselme sebebinin düzenleme çalışmalarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Son yıllarda yoğun yağışlar nedeniyle taşarak felakete yol açan derenin Lefkoşa Kaymakamlığı tarafından temizlenerek düzenlendiği belirtildi.

Kaymakam: “Islah çalışmaları yapıyoruz”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, bahse konu derenin bölüm bölüm kapatılarak ıslah çalışması yapıldığını ve düzenlendiğini açıkladı. Değirmencioğlu, Lefkoşa Hastanesi’nden Levent Koleji  istikametine doğru olan derenin bazı bölgelerinin sağlam olmadığını ve bazı yerlere duvar örülerek sağlamlaştırıldığını belirten Kaymakam, Kolej ile ortak çalışma sürdürüldüğünü ifade etti. Bölüm bölüm yürütülen çalışmaların daha sonra hastanenin içerisinde doğru yapılacağını ve kotlarda çalışmaların sürdürüleceğini aktaran Alkan Değirmencioğlu, risk olmayacak şekilde kontrollerin yapılacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1871 defa okunmuştur