1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Deniz altında vahşet!
Deniz altında vahşet!

Deniz altında vahşet!

Zefiros’taki dalış noktasına dalan dalgıçlar, üzücü manzarayla karşılaştı, hayret içinde kaldı

A+A-

Zıpkınla ağır yaralanmış balıklarla karşılaşan dalgıçlar, durumu utanç verici diye niteledi ve tepki gösterdi

Tevfik Camgöz: “Bu olayı kınıyor ve suçlularının soruşturulup mahkeme önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu sadece bir dalış noktasındaki balıkların katli değil KKTC’nin özel ilgi turizmine vurulmuş bir darbedir”

YENİDÜZEN (Özel)

Sualtı dünyası için en gözde mekanlardan biri olan Alsancak- Zefiros’taki dalış noktasına dalan aralarında Türkiyeli dalgıçların da bulunduğu bir grup dalgıç, zıpkınla ağır yaralanmış balıklarla karşılaştı. Deniz altında yaşanan vahşetten büyük üzüntü duyan dalgıçlar, balıklara zarar veren kişilere tepki gösterdi ve acil önlem alınmasını istedi.
YENİDÜZEN’e konuşan Nauthilus Dalış Okulu Direktörü, National Geographic Kıbrıs Temsilcisi, Sualtı Arkeoloji Topluluğu ve Sualtı ve Su Üstü Temizlik ve Koruma Vakfı Üyesi Tevfik Camgöz, önceki gün karşılaştıkları yaralı balıkların durumunun kendilerini hayret ve üzüntü içinde bıraktığını söyledi.
Camgöz, ülkenin en gözde dalış noktalarından Zefiros dalış noktasına önceki gün saat 14.30’da daldıklarını ancak çok üzücü sahnelerle karşılaştıklarını anlattı.
Aralarında Türkiye’nin önde gelen dalış okullarından Beylik Düzü Su Altı Sporları Kulübü ve Eğitmeni ve dünya şampiyonu Cem Karabay ve 20 kişilik ekibinin de bulunduğunu ifade eden Camgöz, su altında gördükleri manzaraya inanamadıklarını belirtti.

Haberin ayrıntıları bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

 

Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur