1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Bir önceki paketten daha iyi"
Bir önceki paketten daha iyi

"Bir önceki paketten daha iyi"

Dijsselbloem dün akşam Güney Kıbrıs ile üzerinde anlaşmaya varılan ekonomik paketin bir öncekinden daha iyi olduğunu söyledi

A+A-

Euro kullanan Avrupa ülkelerinin Maliye Bakanlarının oluşturduğu grubun başkanı Jeroen Dijsselbloem dün akşam Güney Kıbrıs ile üzerinde anlaşmaya varılan ekonomik paketin bir öncekinden daha iyi olduğunu söyledi.
BBC’ye göre Jeroen Dijsselbloem, Brüksel’de basın toplantısında yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs ile yapılan anlaşmanın, Güney Kıbrıs’ın ekonomisi ile ilgili belirsizliklere son noktayı koyduğunu söyledi.
Dijsselbloem, varılan anlaşmanın Güney Kıbrıs halkı için, Kıbrıs Rum Meclisinin geçen hafta ret ettiği daha geniş kapsamlı tedbir paketinden daya yararlı olduğuna “inandığını” söyledi.
Anlaşmaya varılan troikanın bir kanadı olan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, anlaşmanın Güney Kıbrıs’ta banka sektörüne güvenin geri gelebilmesi için “kapsamlı ve güvenilir” olduğunu belirtti.
Reuters haber ajansına göre ise Fransız Maliye bakanı Pierre Moscovici, Avrupa Birliğinin Kıbrıs Rum kesimini dize getirdiği yöndeki iddiaları ret ederek, sorunun Güney Kıbrıs’taki offshore  bankacılığına  dayalı ekonomik yapıdan kaynaklandığını ifade etti.
Avrupa Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, bir hafta önce başlayan telaşın Güney Kıbrıs’taki ekonomik sıkıntıların daha da derinleşmesine neden olacağını söyledi.
Rehn, “Kıbrıs’taki Mali sıkıntıların derinliğinin, yakın gelecekte ülke ve halkı için çok zor dönemler olacağı anlamını taşıyor” dedi. (tak)

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur