1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bir dava da Arda Gündüz’e
Bir dava da Arda Gündüz’e

Bir dava da Arda Gündüz’e

Benzin zamlarını protesto ettikleri eylemde Meclis ve TC Elçiliği arasındaki yolu trafiğe kapamaktan Arda Gündüz’e bir yıl sonra dava açıldı.

A+A-

Eylemde araçların fişlendiğini ifade eden ve davayı siyasi bir dava olarak değerlendiren Gündüz: “Bir trafik suçu değildir bu. Ben eylem yapma hakkımı kullandım. Bundan dolayı da bana kestikleri trafik cezasını ödemiyorum. 21 Mart Perşembe mahkemeye çıkacam ve bunu kabul etmeyecem.  Eylem yapmak benim anayasal hakkımdır. Ben de bu anayasal hakkı kullandım.”


Yargılanıyoruz.org’un konu ile ilgili basın bildirisi şöyle:

Müzisyen ve aktivist Arda Gündüz’e 16 Nisan 2012 tarihinde benzin zamlarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirdikleri eylem dolayısıyla dava açıldı. Eylem günü Meclis ile TC Elçiliği arasındaki yolda arabalarını söndürmek ve trafiği engellemek iddiasıyla Arda Gündüz’e açılan dava 21 Mart günü görüşülecek.

Yargılanıyoruz.org’a konuşan müzisyen Arda Gündüz, eylem günü polisin hiçbir arabaya ceza yazmadığını ama polislerden birinin tek tek tüm arabaların plakalarını aldığını ifade etti.

Gündüz, eylemden üç gün sonra polislerin evine trafik cezası getirdiğini fakat kendisinin bunu kabul etmediğini, bir yıl sonra da hakkında dava açıldığını söyledi.

“Polis arabaları fişledi”
Art arda gelen benzin zamlarını protesto etmek amacıyla 16 Nisan 2012 tarihinde 30-35 arabanın katıldığı ve Meclis ile TC Elçiliği arasındaki yolda araç söndürme eylemi şeklide gerçekleştirilen gösteride yıldızlı bir polisin tüm arabaların plakasını aldığını söyleyen Arda Gündüz; polisin arabaları dahi fişlediğini belirtti. Arda Gündüz eylemden üç gün sonra polisin evine geldiğini ve trafik cezası getirdiğini ama kendisinin cezayı kabul etmediğini söyledi. Müzisyen Gündüz yaşananları anlattı: “O gün Polis geldi ve normal bir şekilde müdahale etti. Arabalarımızı çekmemizi istedi. Aksi taktirde ceza yazacakların söyledi. Eyleme katılan herkes çekelim deyince de herkes çekti. Fakat bir polis de bütün arabaların plaklarını almıştı o gün.  O saat orada bize ceza yazmadılar. Daha sonra evde otururken olaydan üç gün sonra, eve polis geldi ve ‘trafik cezanız’ var dedi. Herkese gitti. Ben de bunu kabul etmemiştim o dönem.

Bir yıl sonra gelen dava
Trafik cezasını kabul etmemesinden dolayı kendisine dava açıldığını belirten Gündüz, davanın basit bir trafik davası değil, siyasal bir dava olduğunu belirtti: “Bir trafik suçu değildir bu. Ben eylem yapma hakkımı kullandım. Bundan dolayı da bana kestikleri trafik cezasını ödemiyorum. 21 Mart Perşembe mahkemeye çıkacam ve bunu kabul etmeyecem.  Eylem yapmak benim anayasal hakkımdır. Ben de bu anayasal hakkı kullandım. Normalde trafik cezasının orada kesilmesi lazımdı. Orada eylem yapıldı, araçlar fişlendi, üç gün sonra da eve gelip cezayı getirdiler. Ödenmeyecek ödemiyoruz.”

Bu haber toplam 2837 defa okunmuştur