1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Basketbolda Levent üstünlüğü
Basketbolda Levent üstünlüğü

Basketbolda Levent üstünlüğü

Kıbrıs Türk Basketbol Federasyonu tarafından 2012 – 2013 sezonunda organize edilen ve tamamlanan kızlar kategorilerinde tüm şampiyonluklar Levent Spor Kulübü’ne gitti

A+A-

Kıbrıs Türk Basketbolunun özellikle kızlar kategorilerinde şampiyonluklara Levent Spor Kulübü adeta ambargo koydu. Basketbolda alt yapıya verdiği önemle dikkat çeken Levent Spor Kulübü bunun karşılığını da şampiyon olarak almaya devam ediyor. Bu kulübün başarısı sporcularının eğitim gördüğü Levent Koleji ile de doğru orantılı gidiyor. Bu yıl yapılan Lise ve Ortaokul kızlarda şampiyonluğu Levent Koleji kazanarak liglerden sonra okullarda da üstünlüğünü devam ettirdi.
Günerman: “Başarı tesadüf değil”
Levent Spor Kulübü’nün bu başarılarında büyük pay sahibi olan başarılı koç Ayşe Günerman, gelen başarıların bir tesadüf olmadığını bu başarıları kazanabilmek için planlı ve disiplinli bir şekilde uzun süredir çalıştıklarını söyledi. Günerman bu başarıların kazanılmasında sporcularının ve ailelerinin çok büyük fedakarlıklar yaptıklarını da sözlerine ekledi. Başarılı hoca Levent Spor Kulübü olarak Basketbol liglerine gereken katkıyı yaptıklarına inandığını ve yeni basketbolcular yetiştirebilmek için sürekli olarak çalıştıklarını belirtti. Ülke basketbolunun gelişebilmesi ve rekabetin artması için kulüplerin alt yapıya daha fazla önem vererek yeni sporcular yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Günerman, sporcu sayısının artması ile de liglerde daha fazla takımın yer alacağını söyledi. Bu arada Levent Spor Kulübü basketbol takımlarının yaz aylarında da çalışmalarına ara vermeden devam edeceği bilgisi de verildi.

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur