1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bakanlık haklarımıza tecavüz ediyor”
“Bakanlık haklarımıza tecavüz ediyor”

“Bakanlık haklarımıza tecavüz ediyor”

Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer son bir yılda, Girne Turizm Limanı’nda teknesi olan hiç kimsenin, liman ile ilgili gerçekleştirilen toplantılara çağırılmadığını ve yalnızca restoran işletmecilerinin bu konuda muhatap alındığını b

A+A-

Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, Girne Turizm Limanı’nda yürütülen politikalar ile ilgili konuştu

 

Tanju KONURALP


Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Vodafone Mobile Operations Limited (KKTC Telsim) arasında, Kuzey Kıbrıs’ın turizm tanıtımları konusunda işbirliği protokolü imzalaması ve Girne Turizm Limanı ile ilgili sıkıntılar konusunda YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.

“Bir yıldır hiçbir toplantıya çağırılmadık”
Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer son bir yılda, Girne Turizm Limanı’nda teknesi olan hiç kimsenin, liman ile ilgili gerçekleştirilen toplantılara çağırılmadığını ve yalnızca restoran işletmecilerinin bu konuda muhatap alındığını belirtti. Bakanlığın son on gün içerisinde üç kez, yalnızca UBP’li Girne Belediyesi Meclis Üyelerinin bulunduğu toplantı gerçekleştirdiğini dile getiren Gencer, bu durumun da dikkat çekici ve iyi niyetli olmadığına işaret etti.

“Protokol ile ilgili hiçbir bilgimiz yok”
Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Vodafone Mobile Operations Limited (KKTC Telsim) arasında, Kuzey Kıbrıs’ın turizm tanıtımları konusunda işbirliği protokolü imzalaması konusunda da hiçbir bilgi alamadıklarını belirten Gencer, bu konuda Bakanlığın yanlı bir duruş sergilediğinin altını çizdi. Girne Turizm Limanı’nın yalnızca restorancıların bulunduğu bir yer olmadığını hatırlatan Gencer, buradaki yat sahiplerinin de en az restorancılar kadar hak sahibi olduğunu ve bakanlığın bu haklara tecavüz ettiğini vurguladı.

“Bizi çağırıp sorsunlar
İmzalanan protokol anlaşması dahilinde Girne Turizm Limanı’nın ne tür değişikliklere uğrayacağı konusunda kendilerinden hiçbir görüş alınmadığını dile getiren Gencer, bu konuda yanlış bir yol seçildiğini ifade etti. Yatlara giriş çıkış, bilet satış noktaları, yatların bağlı bulunduğu rıhtımın yenilenmesi için kullanılacak olan malzeme gibi konularda yat sahiplerinin görüşünün kesinlikle alınması gerektiğini açıklayan Gencer, tek taraflı bir müdahalenin kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizdi.

“Atıkları nereye boşaltalım?”
Sürekli olarak teknedeki atıklarını denize boşalttığının altını çizen Gencer, bu konuda mevcut yasalarda nereye boşaltılmayacağının kesin olarak belirtildiğini ancak; nereye boşaltılacağı ile ilgili hiç kimsenin bir bilgi vermediğini ifade etti. Bu konuda herkesi karşısına aldığını idile getiren Gencer, bakanlıktan bu yönde bir bilgi vermesini talep ederken, bilgi verilene kadar mecburi olarak yine denize boşaltım yapacağının da altını çizdi.

“Size mi soracağız da ne demek?”
Girne Turizm Limanı’ndaki uygulamalar ile ilgili Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’na ‘ bizlere de danışın’ şeklinde bir talepte bulunduğunu dile getiren Gencer, müsteşarın “size mi soracağız” şeklinde cevap vermesine anlam veremediğini vurguladı. Bakanlığın Girne Turizm Limanı’nda bulunan restorancılara danıştığını belirten Gencer, “neden yatçılara danışılmıyor, bakanlık sadece restorancılar için mi çalışıyor?” şeklinde tepki koydu.

“Doğruları söyledikçe tepki topladım”
Başta Girne Turizm Limanı olmak üzere birçok konuda yanlışları ortaya çıkardığını ve bunları açıklamaktan hiç çekinmediğini ifade eden Gencer, bu nedenle sürekli olarak tepki topladığını belirtti. Bir yıl önce Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in Girne Turizm Limanı’nda bir toplantı gerçekleştirdiğini ve bu toplantıya Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı olarak katılmak istediğini dile getiren Gencer, kendisine polis eşliğinde salona giriş izni verildiğini ve bunun anlamsız bir durum olduğunu ileri sürdü.
Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği ile hiçbir istişarede bulunmayışına tepki gösteren Gencer, Girne Turizm Limanı’nda bulunan restoran işletmecileri ile 15 toplantı gerçekleştirildiğini hatırlattı. Yine restorancılara rıhtım üzerinde iki yüz metre kare alan verildiğini ancak; yat sahiplerine bir metre kare bile verilmediğini dile getiren Gencer, kendisinin sürekli olarak iyi yönde mücadele yürüttüğünü ancak; restorancıların telefon ile tüm isteklerini, doğru veya yanlış hayata geçirdiğini öne sürdü.

“Tersane ile ilgili yer gösterilmedi”
Yıllar önce Girne Turizm Limanı’nda bulunan tersanenin liman dışarısına çıkarılması için kendilerinin mücadele ettiğini hatırlatan Gencer, bu gün bu yönde bir hareket olduğunu ancak; tersanenin nereye taşınacağı ile ilgili yine bir bilgi verilmediğini dile getirdi. Bakanlığın tersane ile ilgili yer gösterdiği yönünde açıklamalar yaptığını belirten Gencer, “kime belirtiler, ben dahil kimsenin bu konuda bir bilgisi yok” şeklinde konuştu. Bakan Ünal Üstel’in yat sahiplerine tersane ile ilgili müddet tanıdığını ve zamanında taşınmadığı takdirde zor kullanılacağı yönünde açıklamada bulunduğunu öne süren Gencer, “bilmediğimiz bir yere nasıl taşınacağız” şeklinde konuştu.

“Bakanlığın umurunda değiliz”
Girne Turizm Limanı’nda bulunan yat sahiplerinin Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığının umurunda olmadığını ifade eden Gencer, kendilerinin de işletme sahibi oluklarını ve artık bakanlığın bu konuda Deniz ve Turizm İşletmecileri Birliği ve tüm yat sahipleri ile istişare içerisine girmesinin zorunlu olduğunu vurguladı. Girne Turizm Limanı’nda olan veya olacak olan gelişmelerle ilgili herkesin bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlatan Gencer, yat sahipleri olarak haklarını korumak istediklerinin altını çizdi.

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur